Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Διόδια και ... κουτοπονηριές



Όπως είναι ήδη γνωστό οι συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων που ψήφισαν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προβλέπουν για τις αρχές του 2010 νέες, ακόμη πιο τσουχτερές αυξήσεις, από αυτές μέχρι και πάνω από 200% που επιβλήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Η κυβέρνηση, ύστερα από τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στα χαράτσια, ανακοίνωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις, ώστε να μειωθούν οι ...αυξήσεις μετά την αφαίρεση φόρων υπέρ του Δημοσίου. Ωστόσο, «παίζει» και το εξής σενάριο: Να αντικατασταθούν οι κλασικοί μετωπικοί σταθμοί διοδίων από ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα καταγράφει τα οχήματα κατά την είσοδο και έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο. Με το σύστημα αυτό οι οδηγοί δε θα πληρώνουν αμέσως - και άρα, σκέφτονται κάποιοι, θα μειωθούν οι αντιδράσεις - αλλά η καταβολή θα γίνεται με λογαριασμό που θα αποστέλλεται στο σπίτι!
Με τέτοια κουτοπόνηρα «κόλπα» νομίζει η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργολάβοι ότι θα κοροϊδέψουν το λαό. Δεν νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουν. Ολο και πιο πολλοί εργαζόμενοι συντάσσονται με τη θέση του ΚΚΕ και παλεύουν για κατάργηση όλων των διοδίων, είτε ηλεκτρονικών είτε όχι.
Πηγή:Kυριακάτικος Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: