Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ο Χίτλερ ανκάλυψε την βαρύτητα, ο Γκέμπελς ήταν Βρετανός υπουργός εξωτερικών και η Ιαπωνία ήταν η πρώτη χώρα που έριξε ατομική βόμβα!Aυτό πιστεύουν πολλοί Σκωτσέζοι μαθητές!


Το ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν προπονητής μιας γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, το Ολοκαύτωμα είναι μία επέτειος για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ότι το Άουσβιτς ήταν ένα ωραίο πάρκο όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις πιστεύει ένα ποσοστό των παιδιών στη Σκωτία σύμφωνα με μελέτη η οποία έγινε από μία ένωση παλαιών πολεμιστών.




"Οι απαντήσεις ήταν ένα σοκ για εμάς"



Η μελέτη δόθηκε σε μορφή ερωτηματολογίου με πολλαπλές απαντήσεις σε 2.000 μαθητές στην Σκωτία. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η πλειονότητα των παιδιών μπερδεύει τελείως τους δύο παγκόσμιους πολέμους ενώ μια μειοψηφία αγνοεί παντελώς το γεγονός. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 77% των παιδιών ηλικίας από 9 έως 15 χρόνων γνώριζε ότι ο Χίτλερ ήταν ηγέτης του ναζιστικού κόμματος, το 13,5% θεωρεί ότι ήταν αυτός που ανακάλυψε τη βαρύτητα το 1.650 και το 5% απάντησε με σιγουριά πως πρόκειται για έναν γερμανό προπονητή. Επίσης, το 61% των παιδιών γνώριζε τον επικεφαλής της ναζιστικής προπαγάνδας, Γκέμπελς, αλλά το 21% πιστεύει ότι πρόκειται για έναν διάσημο Εβραίο που έγραφε σε μια εφημερίδα και το 14% πίστευε ότι ήταν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Το 85% των συμμετεχόντων στην έρευνα νεαρών γνώριζε το Ολοκαύτωμα, το Άουσβιτς το γνώριζε το 70% ενώ σχετικά με το ποια χώρα χρησιμοποίησε πρώτη την ατομική βόμβα το 41% απάντησε οι ΗΠΑ το 31% η Ιαπωνία και το 19% η Γερμανία. Όπως παραδέχτηκε ο Ταγματάρχης Τζιμ Πάντον μέλος της Ενωσης των παλαιών μαχητών "Ορισμένες από τις απαντήσεις ήταν πραγματικά σοκ για μας. Οι μαθητές είναι το μέλλον της χώρας μας και είναι σημαντικό να γνωρίζουν την ιστορία".

ΠΗΓΗ:www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: