Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

39χρονος ταγματάρχης ο οποίος επρόκειτο να αποσταλεί με μετάθεση στο Ιράκ σκότωσε 12 στρατιώτες στο Τέξας.

Δώδεκα νεκροί και 31 τραυματίες ο αιματηρός απολογισμός ένοπλης επίθεσης στη στρατιωτική βάση του Τέξας, Φορτ Χουντ. Δράστης της σφαγής ο 39χρονος ταγματάρχης Χασάν Μαλίκ, ο οποίος επρόκειτο να αποσταλεί με μετάθεση στο Ιράκ. Ο δράστης νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και δεν έχει σκοτωθεί, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Αλλοι δύο στρατιώτες συνελήφθησαν ως ύποπτοι, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια. "Τρομακτικό" χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος Ομπάμα.



Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ, ο Χασάν Μαλίκ άνοιξε πυρ εντός της βάσης σε γραφείο προσωπικού, όπου βρίσκονταν στρατιώτες που επρόκειτο να υπηρετήσουν σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Εκείνη την ώρα συμπλήρωναν έγγραφα και υποβάλλονταν στις τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Νέιθαν Μπανκς δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δύο "κύματα". Η πρώτη ένοπλη επίθεση συνέβη κατά τις 13.30 τοπική ώρα σε γραφείο προσωπικού, ενώ η δεύτερη σε χώρο συγκέντρωσης στη βάση. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα όσον αφορά τα κίνητρα της πράξης.


Μιλώντας στο MSNBC ο τοπικός εκπρόσωπος στο Κονγκρέσου, Τζον Κάρτερ, δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί στη στρατιωτική βάση έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης. Ο Κάρτερ προσέθεσε ότι στο Φορτ Χουντ λειτουργούν προγράμματα επανένταξης στρατιωτών που έχουν υποστεί μετατραυματικό στρες. Η πλειοψηφία των στρατιωτών της συγκεκριμένης βάσης υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει σε Ιράκ και Αφγανιστάν.


Το Φορτ Χουντ είναι η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: