Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την αναβολή της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Διατλαντική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑΗ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην αναβολή της ψηφοφορίας σχετικά με την έκθεση συστάσεων της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου για την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ-ΗΠΑ (ΤΤΙΡ). Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σε συνεννόηση με τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων, Συντηρητικών-Μεταρρυθμιστών απέσυρε με μονομερή απόφασή του την ψηφοφορία από την ημερήσια διάταξη, αξιοποιώντας τον αντιδραστικό κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου.
Η αναβολή της ψηφοφορίας εξυπηρετεί τις ανάγκες εξεύρεσης συμβιβαστικών ισορροπιών ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου και της συνοχής στο εσωτερικό τους, ως αποτέλεσμα αντιτιθέμενων συμφερόντων και ανταγωνισμών τμημάτων του κεφαλαίου στην ΕΕ σχετικά με τη Διατλαντική Συμφωνία. Η συζήτηση, με δεδομένο ότι δεν θα επακολουθούσε ψηφοφορία θα μετατρέπονταν σε φιλολογική, κρύβοντας την πραγματική στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην αντιλαϊκή συμφωνία: Ποιοι δηλαδή την στηρίζουν και ποιοι παρά τους αστερίσκους και τις υποσημειώσεις, όπως οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL επιδίδονται σε σωρεία τροπολογιών επιχειρώντας τάχα να τη.... διορθώσουν, συμπλέοντας στρατηγικά στην ίδια κατεύθυνση. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τοποθετήθηκε με "παρών" για το αν θα διεξαχθεί συζήτηση χωρίς να επακολουθήσει ψηφοφορία, γιατί ακριβώς δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη απόφαση που είχε προηγουμένως μεθοδεύσει ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.
Το ΚΚΕ όπως έχει τονίσει κατ΄ επανάληψη απορρίπτει την ΤΤΙΡ και υπογραμμίζει ότι ούτε από συστάσεις παίρνει, ούτε από διορθώσεις και τροπολογίες. Οι λαοί έχουν συμφέρον να την απορρίψουν και να ξεσηκωθούν κατά αυτής της αντιλαϊκής συμφωνίας και του συστήματος  που τη γεννά.   

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: