Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση με συμμετοχή του λαού στη Βενεζουέλα !

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των απειλών από την πλευρά των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα, ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο μεγάλη άσκηση στρατού και λαού με τη συμμετοχή 100.000 ατόμων (οι 20.000 πολίτες) με την επωνυμία «Μπολιβαριανή Ασπίδα», που θα διαρκέσει 10 μέρες.

CREDIT: REUTERS/CARLOS EDUARDO RAMIREZ  
Εργαζόμενοι της Δημόσιας εταιρείας Ηλεκτρισμού στη Βενεζουέλα, παίρνουν μέρος στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση για την αντιμετώπιση Αμερικάνικης εισβολής.

'Οπως είπε ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπεζ, η συγκεκριμένη άσκηση, μέρος του Προγράμματος της στρατιωτικής άσκησης 2015, με τη συμμετοχή του πληθυσμού, «δεν είναι μια πολεμική επιθετική ενέργεια αλλά μια προσπάθεια να συνδεθούν και να συντονιστούν οι Ενοπλες Δυνάμεις με το λαό για τη συνολική άμυνα και την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής».

Η άσκηση ξεκίνησε με μεγάλη πορεία από το στρατόπεδο στα νότια του Καράκας «Λα Τιούνα» έως το «Πολύεδρο» με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν τεστ στα συστήματα αεράμυνας και προστασίας στρατηγικών στόχων (συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειακών εγκαταστάσεων) και στη συμμετοχή των λαϊκών ανθρώπων δίπλα στον στρατό. Ολα αυτά έρχονται ως απάντηση στη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, με αφορμή τις συλλήψεις στελεχών της αντιδραστικής αντιπολίτευσης που αποδεδειγμένα συμμετείχαν σε κινήσεις αποσταθεροποίησης ακόμα και πραξικοπήματος, και να εκτοξεύσει την κατηγορία ότι «η Βενεζουέλα αποτελεί ασύμβατη απειλή για τις ΗΠΑ».

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: