Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Οι λαοί να παλέψουν για να σταματήσει να είναι εμπόρευμα το φάρμακο και η Υγεία.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕΗ πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των κομμάτων που δηλώνουν υποταγή στους κανόνες της είναι αυτή που έχει μετατρέψει το φάρμακο και την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτο για το λαό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την πρόσβαση στα φάρμακα στην ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αναφέροντας στην ομιλία του τα εξής:
"Η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της Ε.Ε. και των κομμάτων της αποκαλύπτεται σε όλο το μέγεθός της, με τη μετατροπή σε εμπόρευμα ακόμα και της πιο ζωτικής ανθρώπινης ανάγκης για την υγεία και το φάρμακο. Ο λαός πληρώνει όλο και περισσότερα, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι τα στερούνται τελείως, ενώ μια χούφτα φαρμακευτικές εταιρίες λυμαίνονται κρατικούς προϋπολογισμούς, ασφαλιστικά ταμεία, εκατομμύρια ασθενείς, με ληστρικές τιμές.

Η οικονομική κάλυψη του φαρμάκου από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία διαρκώς μειώνεται, η ιδιωτική δαπάνη των λαϊκών στρωμάτων αυξάνεται, οι φαρμακευτικές εταιρίες θησαυρίζουν και η φαρμακευτική προστασία του λαού συρρικνώνεται.  
Η Υγεία και το φάρμακο μπαίνουν στη λαιμητόμο των μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε. και των κομμάτων που σέβονται το πλαίσιό της, που φορτώνουν το κόστος τους στο λαό,
ο οποίος επιβάλλεται να παλέψει:
Για αποκλειστικά κρατικό οργανισμό φαρμάκου σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.
Κατάργηση της συμμετοχής των εργαζόμενων στη φαρμακευτική δαπάνη με ανάληψη της ευθύνης αποκλειστικά από το κράτος".  

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: