Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ ενόψει του Eurogroup της Τετάρτης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα και οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και συχνή επικοινωνία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε πως «είναι περιορισμένες οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής».
Ανέφερε ακόμα πως δεν υπάρχει σε αυτήν τη φάση σχέδιο για την Ελλάδα, ενώ διέψευσε την ύπαρξη σχεδίου της Κομισιόν δέκα σημείων, το οποίο επρόκειτο να υποβληθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να μεταφέρει την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ένα πρόγραμμα - «γέφυρα» μέχρι τον Αύγουστο που, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορούσε να θεωρηθεί τεχνική παράταση του μνημονίου από την πλευρά των Βρυξελλών. Το σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση του 70% των μέτρων του μνημονίου. Το υπόλοιπο 30% θα είναι μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.
Στις 10 το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: