Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την εκρηκτική κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες


Σε ερώτηση προς τον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ, Δ. Αβραμόπουλο, για την εκρηκτική κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει:
«Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση με την υποδοχή των πάνω από 100.000  προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου. Η πλήρης ανυπαρξία στοιχειωδών κρατικών υποδομών, η δίχως πόρους ανάθεση του προβλήματος σε οικονομικά στραγγαλισμένους δήμους, καθώς και η διαχείριση των ψίχουλων της χρηματοδότησης από κονδύλια της ΕΕ σε ΜΚΟ, κάνει την κατάσταση εκρηκτική.
Η συγκινητική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι κάτοικοι των νησιών που τους υποδέχονται, ασφαλώς και δεν φτάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η άθλια κατάσταση στην Αθήνα με τους εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν βρει, λόγω της ανυπαρξίας άλλων χώρων και υποδομών, καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως και η προβλεπόμενη μεταστέγαση τους σε παντελώς ακατάλληλο χώρο στο Βοτανικό, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στα νησιά όπως η Κως, η Μυτιλήνη κ.ά.
Την ίδια στιγμή η ΕΕ με τη λεγόμενη Ατζέντα για τη Μετανάστευση προωθεί νέα εκστρατευτικά σώματα στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής τύπου "EUΝavΜed Force" και μεθοδεύει επεμβάσεις σε αυτές τις χώρες στο όνομα της “αντιμετώπισης των διακινητών”, ενώ η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για πάνω από 2.000 μετανάστες από την αρχή της χρονιάς.
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην επείγουσα ανάγκη να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την υποδοχή των προσφύγων και την ουσιαστική στήριξη τους με κρατικές υποδομές και πρόσληψη προσωπικού;»

Αναδημοσίευση από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: