Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Απεργία στο μετρό του Λονδίνου.Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους


Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα στις 18.30 το απόγευμα περίπου 20.000 εργαζόμενοι στο λονδρέζικο μετρό, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της διοίκησης να τους υποχρεώσει να κάνουν και νυχτερινές βάρδιες Παρασκευή και Σάββατο από τις 12 του ερχόμενου Σεπτέμβρη με αντάλλαγμα αυξήσεις - ψίχουλα στους μισθούς.
Η τελευταία «προσφορά» της διοίκησης του λονδρέζικου υπόγειου σιδηρόδρομου αναφέρει μισθολογικές αυξήσεις στους οδηγούς του μετρό μόλις 2% (αντί 0,75% αύξηση που έδιναν ως προχτές) και ετήσιο «δώρο» περίπου 2.000 στερλινών (αντί 250 στερλινών) σε όσους οδηγούς δεχθούν να δουλεύουν σε μεταμεσονύχτιες βάρδιες.

Η διοίκηση της εταιρείας «London Underground» καμώνεται πως δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα, ισχυριζόμενη ότι κατά μέσο όρο κάθε οδηγός μετρό θα πραγματοποιήσει «μόλις επτά νυχτερινές βάρδιες" στη διάρκεια ενός έτους». Ωστόσο, τα συνδικάτα διαμαρτύρονται θεωρώντας πως τα σχέδια της εταιρείας επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας και ότι οι αυξήσεις είναι αυξήσεις - κοροϊδία. Πράγματι, η νυχτερινή εργασία τσακίζει την εργατική δύναμη πολλαπλά, τσακίζοντας την υγεία των εργατών.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στους εργαζόμενους του Μετρό του Λονδίνου και το Συνδικάτο RMT που κατεβαίνουν σε απεργία σήμερα, Τετάρτη 8 Ιούλη, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, προστασία των θέσεων εργασίας και μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.
Στο μήνυμά της, η Γραμματεία Διεθνών του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Είτε στο Λονδίνο, είτε στην Αθήνα, ή στο Βερολίνο οι εργαζόμενοι έχουν τον ίδιο αντίπαλο. Οι εργοδότες μάς θέλουν με χαμηλούς μισθούς ενώ τα κόστη διαβίωσης μεγαλώνουν. Θέλουν να δουλεύουμε χωρίς μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Θέλουν να παραδώσουμε τα δικαιώματά μας. Σε αυτές τις συνθήκες ο αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό του Λονδίνου είναι δίκαιος και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλες τις χώρες. Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα της Ελλάδας θα βρίσκεται δίπλα σας».

Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια: