Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Συγχαρητήρια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα από τον Φιντέλ Κάστρο !


Συγχαρητήρια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τη «λαμπρή νίκη» του στο δημοψήφισμα απέστειλε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ευχόμενος «τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Εξοχότατε κ. Αλέξη Τσίπρα,

Πρωθυπουργέ της Ελλάδας

Σας συγχαίρω θερμά για τη λαμπρή πολιτική σας νίκη, τις λεπτομέρειες της οποίας παρακολούθησα από κοντά μέσω του καναλιού TeleSur.

Η Ελλάδα είναι πολύ οικεία για τους Κουβανούς. Αυτή μας δίδαξε φιλοσοφία, τέχνη και επιστήμες της αρχαιότητας όταν σπουδάζαμε στο σχολείο και, μαζί με αυτά, την πιο περίπλοκη από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: την τέχνη και την επιστήμη της πολιτικής.
Η χώρα σου, ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής αυτού του ημισφαιρίου, που βλέπουν πώς η Ελλάδα, μπροστά σε απειλές από το εξωτερικό, υπερασπίζεται την ταυτότητά της και την κουλτούρα της.

Ούτε ξεχνούν ότι ένα χρόνο μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Πολωνία, ο Μουσολίνι διέταξε το στρατό του να εισβάλει στην Ελλάδα, και αυτή η γενναία χώρα απώθησε την επίθεση και ανάγκασε τους εισβολείς να υποχωρήσουν, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη τεθωρακισμένων γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα, οι οποίες παραμέρισαν τους αρχικούς στόχους της ύπαρξής τους.

Η Κούβα αναγνωρίζει το θάρρος και τις επιχειρησιακές ικανότητες των ρωσικών στρατευμάτων, που, ενωμένες με τις δυνάμεις του ισχυρού συμμάχου τους, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και με αυτές άλλων εθνών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, επιχειρούσαν πάντα να αποφεύγουν τον πόλεμο αλλά ποτέ δεν επέτρεψαν η στρατιωτική επιθετικότητα να περάσει χωρίς μια απάντηση πειστική και συντριπτική.

Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας, όταν η ειρήνη και η επιβίωση του είδους μας κρέμονται από μια κλωστή, κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, με τρόπο που κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την σοβαρότητα με τις οποίες πολλοί από τους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς από όσους διοικούν, αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη.
Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».
Αναδημοσίευση από in.gr - Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

faros είπε...

Ελπίζω, ειλικρινά, να μην διαβάσει αυτήν την επιστολή κάποιος ή κάποια από τους εκατοντάδες ΚΝίτες που παίρνοντας μέρος στις γνωστές μπριγάδες, ξεροστάλιαζαν στον ήλιο για να βοηθήσουν τον Κουβανικό λαό ...

Nikolai Chilis Nikolai είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί προκαλεί έκπληξη η επιστολή του Φιντέλ Κάστρο.

Ραφαέλ Κορέα, Νικολά Μαδούρο, Έβο Μοράλες, είναι σημαντικοί σύμμαχοι της Κούβας στην Λατινική Αμερική και αντίστοιχες δηλώσεις είχαν γίνει στο παρελθόν για εκλογικές επιτυχίες τους.Και αυτοί δεν είναι κομμουνιστές όπως δεν είναι κομμουνιστής και ο Τσίπρας.

Τα βιώματα και η ιστορική-πολιτική πορεία του Φιντέλ Κάστρο είναι σε όλους μας γνωστά.

Ο Φιντέλ Κάστρο προφανώς ασχολήθηκε με το Ελληνικό ζήτημα στο δημοψήφισμα χωρίς να ενδιαφερθεί ή να πάρει υπόψη του τη θέση του ΚΚΕ. Ας αναλογιστούμε την μικρή εκλογική απήχηση του ΚΚΕ και του γεγονότος ότι κυβερνά ένα κόμμα που έχει απορροφήσει πάνω από το ένα τρίτο της δύναμης που είχε το ΚΚΕ πριν την κρίση του 2010. Όσο ασχολείται δημόσια με το ΚΚ Βενεζουέλας τόσο ασχολείται και με μας. Δυστυχώς.