Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Σταύρου Θεοδωράκη.

Συνάντηση με τον Στ. Θεοδωράκη είχε χτες ο Αλ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν αιτήματος του πρώτου, που θέλησε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο των επαφών που είχε με αξιωματούχους της ΕΕ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό την εκτίμησή του πως τα πράγματα είναι ανησυχητικά και πως η συνάντηση «βοήθησε να καταλάβουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και για να αντιληφθεί κι εκείνος τις δικές μας θέσεις και ποιες μπορούν να ενταχθούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το αν είναι περισσότερο αισιόδοξος ή απαισιόδοξος μετά τη συνάντηση, σημείωσε ότι «είχε τη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες από όλους τους υπουργούς του να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε ότι το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα καταθέσει στο Eurogroup και ότι είδε τον πρωθυπουργό προβληματισμένο.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό χτες, την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Μάρτη, ο Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι, στην έδρα του ΟΟΣΑ, όπου θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του Οργανισμού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, προκειμένου να συζητήσει μαζί του την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: