Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων στον Ριζοσπάστη : Αναγκαία η ενδυνάμωση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Αναγκαία η ενδυνάμωση της Λαϊκής Συμμαχίας 



 Στο μικρό χρονικό διάστημα που η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι Δημοτική Αρχή, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, ο «Καλλικράτης», ο ασφυκτικός έλεγχος του κράτους και των οργάνων του, αποτελούν εχθρικό περιβάλλον για την ικανοποίηση έστω και των στοιχειωδών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων.

Η Τοπική Διοίκηση ως τμήμα του αστικού κράτους δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση, χωρίς ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον, η Δημοτική Αρχή έδωσε και δίνει μάχη για πάρουν μικρές ανάσες τα λαϊκά στρώματα, να ανακουφιστεί η φτωχολογιά, να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δομές.
Καταργήσαμε τα τροφεία για τα νήπια των λαϊκών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, το χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης, ελαφρύναμε έστω και λίγο τα ανταποδοτικά τέλη και απαλλάξαμε πλήρως τα άτομα με αναπηρία, τους πολύτεκνους με χαμηλά εισοδήματα κ.ά., και ταυτόχρονα αυξήσαμε τα τέλη σε επιχειρήσεις και τράπεζες.
Εμποδίσαμε τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Πάνω απ' όλα, δε θα βάλουμε πλάτη στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το κεφάλαιο να πετύχουν τους στόχους τους.
Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση της ανταποδοτικότητας, την αύξηση των τελών για να καλυφθούν οι τεράστιες περικοπές των κεντρικών αυτοτελών πόρων.
Απαιτούμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών, με αύξηση της φορολόγησης του κεφαλαίου, σε ποσοστό 45%.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με συνέπεια να διεκδικεί με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Στις δράσεις μας παραμένουν κυρίαρχα η εξασφάλιση και η ανάπτυξη της λειτουργίας των κοινωνικών δομών. Η πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με επαρκή στελέχωση για να καλυφθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Η ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών μας χωρίς ΣΔΙΤ, ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά με άμεση πρόσληψη 551 εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Η υλοποίηση προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων, η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για την κατασκευή σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των αθλητικών, προνοιακών και πολιτιστικών υποδομών.
Επίσης, έργα επείγοντα, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων, που σχετίζονται με την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, όπως και άλλα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.
Αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο καταψήφισε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη της ΝΔ ψήφισε λευκό, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτό το πλαίσιο επίσης απέρριψε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, γιατί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική, γιατί η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι διαπραγματεύσεις εντός των τειχών της δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα ώριμα λαϊκά αιτήματα, δεν μπορούν να δώσουν φιλολαϊκές λύσεις.
Μπορούν μόνο να επεκτείνουν μόνιμα τα αντιλαϊκά μέτρα και το λογαριασμό από τη συμφωνία να τον πληρώσει ο λαός.
Οι εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση και οι αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων σχετίζονται με τις στρατηγικές επιλογές και το δρόμο ανάπτυξης που ακολουθείται αλλά και με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται.
Γι' αυτό το καθήκον της ενίσχυσης της Λαϊκής αντιπολίτευσης, οι αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς και η ενδυνάμωση της Λαϊκής Συμμαχίας είναι άμεσο, επίκαιρο και αναγκαίο.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: