Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

KKE : Η τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων .

Την ανάγκη να μην παγιδευτεί ο λαός στη διαπάλη μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τη χθεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους εταίρους του, αλλά πρέπει να δούμε για ποιο λόγο και για ποιο σκοπό διαπραγματεύεται. 
Όπως είπε, «η διαπραγμάτευση, την οποία κάνει στο πλαίσιο της διαχείρισης του μεγάλου κρατικού χρέους της Ελλάδας, αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις αστικές τάξεις της ΕΕ για τη διαχείριση των υπερχρεωμένων κρατών καθώς και για το συνολικότερο μέλλον της Ευρωζώνης».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να επιλέξει ο ελληνικός λαός στρατόπεδο, με τις ΗΠΑ εναντίον της Γερμανίας ή το αντίθετο, αναφέροντας ότι θα είναι σαν να επιλέγει ανάμεσα «στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη». Συμπλήρωσε πως όσο παραμένει ο στόχος -και αυτόν το στόχο η κυβέρνηση δεν τον αμφισβητεί- της αύξησης των κερδών των μονοπωλίων, τόσο θα συνεχίζονται οι θυσίες των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων. «Θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και ανάκτηση των απωλειών δεν μπορεί να υπάρξει» ανέφερε, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ή να δείξουμε ανοχή στην κυβέρνηση», κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προσβολή στην Ιστορία του ΚΚΕ και στην ιστορική του αποστολή για απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: