Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου : Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα οι ναυτεργάτες της ΝΕΛ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, επισκέφτηκε  τα καράβια της ΝΕΛ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» και «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ». που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έκφρασε την συμπαράστασή του στους απλήρωτους εργαζόμενους που φτάνουν να τους χρωστούν μέχρι και 8 μήνες

Είναι αυτή η γνωστή φάρα των εφοπλιστών  που απολαμβάνουν την φοροασυλία και βγάζουν δις ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων.  Είναι αυτοί που στο όνομα της φιλανθρωπίας πετάνε ψίχουλα στους άνεργους και στα παιδιά τους και από την άλλη έχουν κακοπληρωμένα πληρώματα.
Τους έχει γίνει συνήθεια να τρώνε τις παχυλές επιδοτήσεις των άγονων γραμμών και να μην πληρώνουν τους ναυτεργάτες που θαλασσοπνίγονται.
Είμαστε δίπλα στα πληρώματα και η συμπαράστασή μας είναι έμπρακτη.
Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Αγωνιζόμαστε για δημόσια, ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με δρομολόγια 365 μέρες το χρόνο, που θα σχεδιάζεται κεντρικά και θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.
Η κυβέρνηση που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την απελευθέρωση  της αγοράς και στις μεταφορές, κάτι που είναι συμφωνημένο στα πλαίσια του κοινού τους σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει πολιτικές ευθύνες.  Η υπεράσπιση του κέρδους των μονοπωλίων έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των ναυτεργατών και των νησιωτών. 
Απαιτούμε:
Να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών σε όλα τα πλοία της ΝΕΛ
Να φορολογηθεί με 45% το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: