Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα δικάζονται οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.Διώκονται με βάση μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το κόμμα «Δράση».

 Για σήμερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών του ΠΑΜΕ Γιώργου Πέρρου, Χρήστου Κατσώτη και Θοδωρή Κούτρα, που διώκονται με βάση μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση» (με πρόεδρο τότε τον Στ. Μάνο) σε βάρος του ΠΑΜΕ, τον Μάη του 2010.)



Την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη απεργιακοί και άλλοι αγώνες, ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με μπροστάρηδες τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η «Δράση», λειτουργώντας για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούσε να«διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών της διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων που θα προκύψουν από την προδικασία».

Επί της ουσίας, η «Δράση» ζητούσε να ποινικοποιηθούν το δικαίωμα στην απεργία, η περιφρούρηση του δικαιώματος αυτού, η υπεράσπιση απολυμένων εργατών, ακόμα και ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων, με το πρόσχημα ότι οι εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις οδηγούν σε «πλήρη απαξίωση της εθνικής οικονομίας, ειδικά σε μια περίοδο πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσεως, ως στάδιο που θα επιφέρει ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις και σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις...».
Η δίωξη που ασκείται τώρα αφορά τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΜΕ σε κινητοποιήσεις που έγιναν στις 21 Απρίλη 2010 στον Τουρισμό - Επισιτισμό, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Στο μεταξύ, αθώοι κρίθηκαν χτες από το δικαστήριο της Λάρισας ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και οι άλλοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δικάζονταν για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το ΕΚΛ και το ΠΑΜΕ το 2011 έξω από τις Εφορίες, με αίτημα την κατάργηση των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας. Με ανακοίνωσή του το ΕΚΛ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και απαιτεί την άμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών.
Τέλος, για αύριο Παρασκευή διακόπηκε χτες η δίκη για την απόλυση της συνδικαλίστριας Αλίκης Γιώτη από τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Πίνδος. Εξω από τα δικαστήρια έγινε συγκέντρωση σωματείων για να καταγγελθεί το μπαράζ απολύσεων σε επιχειρήσεις των Ιωαννίνων. Η συγκέντρωση θα επαναληφθεί και αύριο, στις 8:45 π.μ.

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: