Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑ.ΣΟ.Κ : Εύσημα στον ΣΥΡΙΖΑ για «διαβεβαιώσεις» και «καλές επιλογές».

Την ...κριτική του στήριξη προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, επαινώντας ανοιχτά τη νέα κυβέρνηση για τις επιλογές που κάνει, προκειμένου να ανταποκριθεί στα ζητούμενα της αστικής διακυβέρνησης, υποδεικνύοντάς της, ταυτόχρονα, παραπέρα δρόμους για «καλές επιλογές» στην ίδια κατεύθυνση.



Σε αυτήν τη βάση, και μετά τις διαβεβαιώσεις που έσπευσε να δώσει στις «αγορές» ο πρωθυπουργός με δήλωσή του το Σάββατο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg» (επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο και τις λυκοσυμμαχίες του), το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, κωδικοποιώντας τις θέσεις Τσίπρα:
 «(...) Εσπευσε ο κ. Τσίπρας να διαβεβαιώσει, μέσω του Bloomberg, ότι η κυβέρνηση του: Αποκλείει μονομερείς ενέργειες σε σχέση με το χρέος. Θα πληρώνει κανονικά τις οφειλές του χρέους σε ΕΚΤ και ΔΝΤ. Σωστά ως αρχή (...) Ο δε δεύτερος στόχος των ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών, όπως τον αναφέρει ο κ. Τσίπρας, επικεντρώνεται στην ανατροπή του πελατειακού κράτους. Τέλεια», παρατηρεί το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας μόνο ως ερώτημα τι θα πουν οι κυβερνώντες στους «πολλούς εκλογικούς πελάτες» τους που έχουν «προσδοκίες και απαιτήσεις».
Υπήρξε και άλλη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το γεγονός ότι «ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης επέλεξε ως σύμβουλό του για θέματα δημοσίου χρέους την Lazard που είχε αξιοποιηθεί ως σύμβουλος του τότε Υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την κρίσιμη περίοδο των μεγάλων παρεμβάσεων στο χρέος (Ιούλιος 2011 - Μάρτιος 2012).Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή».
Παραπέρα, ανοίγει και μια πόρτα συνεννοήσεων μεταξύ των δύο κομμάτων για ζητήματα που αφορούν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας: «Είναι επίσης ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του για την προετοιμασία που έχει γίνει και τα επεξεργασμένα σχέδια που υπάρχουνγια τη περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τώρα που κανονικά πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ειλημμένες σχετικές αποφάσεις του Eurogroup», τονίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: