Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΟΓΕ Κατερίνης: Καταγγέλλει τον Δήμο για κάλεσμα της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση επετείου ομαδικής εκτέλεσης κατοίκων από τους ναζί.

Η ομάδα γυναικών Κατερίνης της ΟΓΕ καταγγέλει την κατάπτυστη απόφαση του Δήμου Κατερίνης να καλέσει τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης 43 κατοίκων της πόλης το 1943, κατά τη διάρκεια της κατοχής από το ναζιστικό γερμανικό στρατό. 

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Όσο κι αν θέλουν οι ιθύνοντες να ωραιοποιούν μια κατάσταση και να στηρίζουν ένα φασιστικό μόρφωμα, δεν μπορούν να κρύψουν τη μισάνθρωπη ιδεολογία του. Όσο κι αν επιμένουν στη δήθεν τήρηση των "πρωτόκολλων", δε μας πείθουν ότι δεν κλείνουν το μάτι στους υμνητές του φασισμού - ναζισμού, χρησιμοποιώντας τους ως μια μελλοντική εφεδρεία, αμαυρώνοντας τη μνήμη των εκτελεσμένων.

Καλούμε κάθε γυναίκα να σκεφτεί τι κρύβεται πίσω από τους εναγκαλισμούς με φασιστοειδή, να σκεφτεί πολύ περισσότερο τη θέση της απέναντι σε μια ιδεολογία που τη θεωρεί "το συμπλήρωμα του άνδρα, που θα τον κάνει το συνεχιστή της φυλής", τη θεωρεί δηλαδή μια αναπαραγωγική μηχανή. Καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της, να αντιπαλέψει τη σύγχρονη προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και την ιδεολογία που μας θέλει σκλάβες και σκλάβους στο όνομα του έθνους, υπηρέτες και υπηρέτριες των ντόπιων αφεντικών.
Καλούμε τις γυναίκες και όλους τους πολίτες της Κατερίνης να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τη βεβήλωση των νεκρών μας στην εκδήλωση της υποκρισίας και να συμμετέχουν στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την Κυριακή 22/2, στις 12.00 μ.μ. στο μνημείο των πεσόντων στο Σ. Σταθμό».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: