Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κοινές ασκήσεις ΗΠΑ -Νότιας Κορέας : Στόχος η ενίσχυση της «κοινής επιχειρησιακής ικανότητας».

Ξεκινούν στις 2 Μάρτη οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που κάθε χρόνο πραγματοποιούν ΗΠΑ - Νότια Κορέα, στο φόντο των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στην περιοχή της Ασία - Ειρηνικού. 


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ναυτικού της Νότιας Κορέας, «αναμένουμε να δώσουμε ώθηση στην κοινή επιχειρησιακή ικανότητα μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον και να εδραιώσουμε μια ισχυρή κοινή αμυντική στάση».
Σύμφωνα με διεθνή και νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, οι ασκήσεις συνολικά θα διαρκέσουν οκτώ βδομάδες και σε αυτές θα πάρουν μέρος 200.000 Νοτιοκορεάτες στρατιώτες και 3.700 Αμερικανοί στρατιώτες.

Η Νότια Κορέα είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ η «αμυντική» τους συνεργασία αποτελεί σταθερό εργαλείο υπεράσπισης ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και σχεδιασμών πολλαπλά επικίνδυνων για τους λαούς της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, «αξιοποιούνται» και οι διαπραγματεύσεις για την «αποπυρηνικοποίηση» της ΛΔ Κορέας. Σε αυτές αποτυπώνεται η υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που δήθεν θέλουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός «πυρηνικού πολέμου», όταν οι ίδιες και διατηρούν και αναπτύσσουν συνέχεια το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο.

Πηγή : rizospastis.gr

Σημείωση : Το k.k.4ever θα σας ενημερώνει καθημερινά για κάθε είδηση που θα αφορά την Λ.Δ.Κορέας και την προσπάθεια της να αμυνθεί απέναντι στις ΗΠΑ, από την 1 Μάρτη στην ανανεωμένη του σελίδα με τίτλο Λ.Δ.Κορέας 2015 .Παράλληλα στη σελίδα με τίτλο Αρχείο Κορέα θα μπορείτε να βρείτε τις παλαιότερες ειδήσεις σχετικά με τη κρίση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: