Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Συζητάμε για την «επόμενη μέρα», οργανώνουμε την πάλη για τα λαϊκά προβλήματα.Η δράση της ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για την ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης.

Οι κομματικές δυνάμεις της Οργάνωσης Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ αμέσως μετά τις εκλογές βρέθηκαν δίπλα στους φίλους και ψηφοφόρους του Κόμματος, στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής. 



Ο στόχος δεν ήταν να συζητήσουμε μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά κύρια να συζητήσουμε την «επόμενη μέρα» που ήρθε.
Σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώθηκαν δεκάδες συσκέψεις, σε πόλεις όπως το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, μικρότερες συσκέψεις στα χωριά, ειδικά στην Κέρκυρα, αλλά και σε κλάδους όπως οι οικοδόμοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ διοργανώθηκε γλέντι με μαζική συμμετοχή στη Λευκάδα. Σε όλη τη δραστηριότητα αυτή μεταφέρθηκε θετικό κλίμα. Συζητήθηκαν η αύξηση του ποσοστού και των ψήφων μέσα στις πόλεις των Ιωαννίνων και του Αγρινίου, η διατήρηση αυξημένων ποσοστών σε Λευκάδα, Πρέβεζα, Zίτσα, το κέρδισμα νέων ψηφοφόρων, η στράτευση περισσότερων οπαδών στη δουλειά για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η θετική τάση επιβεβαιώνει τους δεσμούς της Κομματικής Οργάνωσης με λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα. Προσπάθεια ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική για να βαθαίνουν και να διευρύνονται αυτοί οι δεσμοί, με βάση στη στρατηγική μας.
Αναδείχθηκε από το κομματικό δυναμικό αλλά και τους φίλους που στρατεύτηκαν μαζί μας, η ανάγκη για ακόμη καλύτερη ιδεολογική θωράκιση. Για πολλαπλασιασμό πρωτοβουλιών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, όπως οι βιβλιοπαρουσιάσεις, τα ιδεολογικά μαθήματα (αίτημα και φίλων του Κόμματος), η δουλειά γύρω από τη σύνδεση πολιτικής - οικονομίας.
Συμβολή στην ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης
 
 
Η Οργάνωση Περιοχής από την επόμενη μέρα προσπαθεί να κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε το Κόμμα στο λαό. Δηλαδή, να συμβάλει στην ενίσχυση της μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια, μαζί με το λαό. Να οργανώσει την πάλη για τα προβλήματα του λαού, για τις σύγχρονες ανάγκες, την πραγματική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για παράδειγμα, στην Ηπειρο και ειδικά στην Αρτα, που στην πραγματικότητα πνίγηκε από τις επιπτώσεις του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και όχι από τη βροχή, οι κομματικές δυνάμεις βρέθηκαν στο πλευρό των πλημμυροπαθών από την πρώτη στιγμή. Με τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Μωραΐτη, περιοδείες, συσκέψεις, με προτάσεις και διεκδικήσεις στους δήμους και την περιφέρεια από τους εκλεγμένους, ενώ οι παρεμβάσεις συνεχίζονται με τη σημερινή επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Αρτα.
Το Κόμμα, ταυτόχρονα, πρωτοστατεί και στηρίζει πρωτοβουλίες του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην Αρτα, τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας, τη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος Ιωαννίνων, στο Καναλάκι της Πρέβεζας, για διεκδίκηση άμεσων μέτρων για όλους όσοι έχουν πάθει ζημιές, για έργα υποδομής για το λαό.
Στις περιοδείες και συσκέψεις στα πλημμυρισμένα χωριά αναδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις για μέτρα αποκατάστασης, για πρόληψη, για σχεδιασμούς και μελέτες από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν μια προϋπόθεση και όριο: Να υλοποιείται η πολιτική της ΕΕ και να μη θιγούν τα κέρδη και τα σχέδια των επιχειρηματιών, αφού σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύεται και η σημερινή κυβέρνηση.
Στην ίδια κατεύθυνση, η «επόμενη μέρα» συζητήθηκε και με οικοδόμους, εργάτες και εργάτριες, ειδικά νέους που ψήφισαν πρώτη φορά το κόμμα. Με αυτούς που ήρθαν σε επαφή με τις δυνάμεις μας και την πολιτική μας το προηγούμενο διάστημα μέσα από τα σωματεία στους τόπους δουλειάς, τα λαϊκά φροντιστήρια του ΠΑΜΕ, τους άλλους φορείς της Λαϊκής Συμμαχίας. Μέσα από την προσπάθεια των Κομματικών Οργανώσεων να συνδυαστεί η παρέμβαση στον κλάδο με την πολιτική επαφή και παρέμβαση στον τόπο διαμονής, στις γειτονιές, όπως στους οικοδόμους στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο, σε βιομηχανικούς εργάτες - εργάτριες, στους ξενοδοχοϋπάλληλους στην Κέρκυρα.
Οι κομματικές δυνάμεις προσανατολίζονται στην οργάνωση παρεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που μένουν ίδια για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, παρά την κυβερνητική αλλαγή. Για τα χαμηλά μεροκάματα των 20 ευρώ των οικοδόμων στην Ιόνια Οδό, την ανεργία, την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Για τους απλήρωτους εργάτες στη μεταλλοβιομηχανία SPIDER, τις απολύσεις στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», τη στήριξη από τα σωματεία στη δίκη της απολυμένης εργάτριας της «Πίνδος», για όλα αυτά δηλαδή τα οποία «δε βλέπει» η «αριστερή» κυβέρνηση, όπως «δεν τα έβλεπαν» και πριν ως αντιπολίτευση.
Κάλεσμα ανυποχώρητου αγώνα με τις σημαίες του λαού, όχι των μονοπωλίων
Είναι αλήθεια ότι αυτή η πολιτική ερμηνεία της νέας κατάστασης από το ΚΚΕ, η επιμονή στην αποκάλυψη των όρων «ανάπτυξη» «διαπραγμάτευση», «εθνικό συμφέρον», «περηφάνια», «αξιοπρέπεια» με το ταξικό τους πρόσημο και όχι ουδέτερα, μπορεί σήμερα ακόμα να ξενίζει ορισμένους εργαζόμενους με μειωμένες απαιτήσεις που δεν στήριξαν το Κόμμα ή το ψήφισαν έχοντας όμως και την ελπίδα μίας κάποιας αλλαγής από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, καλλιεργήθηκαν απόψεις ότι το ΚΚΕ σπέρνει μιζέρια, ότι δε θέλει να γίνει τίποτα. Αυτές οι απόψεις διαδίδονταν και προεκλογικά από «ανώνυμους και επώνυμους» και στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, από άτομα που επιτίθενται στην πολιτική του Κόμματος και την ηγεσία του. Προφήτευσαν ότι το Κόμμα θα καταποντιστεί εκλογικά, γιατί «προδίδει το λαό» αυτή την «ιστορική στιγμή» της «αριστεράς». Για άλλη μία φορά, διαψεύστηκαν και αποκαλύπτονται αυτοί ως πραγματικοί προδότες της υπόθεσης της εργατικής τάξης.
Η πολιτική εκτίμηση του ΚΚΕ και οι θέσεις του όχι μόνο δεν μπορούν να είναι πηγή απογοήτευσης και υποχώρησης για το λαό, αλλά αντίθετα είναι όπλο στα χέρια τους για να διεκδικήσουν να ζήσουν ουσιαστικά καλύτερα, με βάση τις δυνατότητες και τον πλούτο που παράγεται στη χώρα. Είναι κάλεσμα να μη στοιχηθούν οι εργαζόμενοι κάτω από ξένη σημαία, παλεύοντας για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Είναι κάλεσμα ανυποχώρητου αγώνα, αντεπίθεσης για τη μόνη ουσιαστική λύση των προβλημάτων: Την μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Αυτή είναι η πιο υπερήφανη στάση και για τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: