Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Άνετη νίκη ΣΥΡΙΖΑ, παλεύει το ΚΚΕ για την τρίτη θέση.Εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα (Πολιτικό Βαρόμετρο) από τον Red Star.

Εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα  από τον Red Star


Πιο αναλυτικά:


Ο  ΣΥΡΙΖΑ  φαίνεται πως θα πάρει μια καθαρή νίκη με μέσο ποσοστό 36,2 % ( 34.7 ως 37.7 ). Αν μάλιστα κινηθεί προς το μέγιστο άκρο (37,7%) θα χρειαστεί περίπου 37,2 % για να έχει 151 + βουλευτές.Ένα σενάριο πιθανό με τα δεδομένα που έχουμε.Η μέση διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία την υπολογίζω στο 7,7 %.Η ελάχιστη 4,7 % και η μέγιστη 10,7 %



Η Ν.Δ. με  28,5 % με μέσο ποσοστό και εύρος (27.0 ως 30.0) , το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι να μην χάσει με μεγάλη διαφορά.Η αποσυσπείρωση της ,τις τελευταίες 3 μέρες προμηνύει πως μπορεί να πάει ακόμα  χειρότερα από το αναμενόμενο.



Η ναζιστική Χρυσή Αυγή κρατάει μάλλον τα ποσοστά που πήρε και στις εκλογές του 2012 δηλαδή ένα 6.8 % . Το εύρος των ποσοστών της είναι (6.1 ως 7,5 ) και η ευχή μας είναι μην καταφέρει να είναι τρίτη δύναμη και να πέσει όσο πιο χαμηλά γίνεται.



Το Κ.Κ.Ε  φαίνεται να βρίσκεται στη τέταρτη θέση με 5.8 % χωρίς όμως να την έχει εξασφαλίσει αλλά παράλληλα έχει και κάποιες πιθανότητες να έρθει τρίτο κόμμα αν ξεπεράσει τα ποσοστά των ευρωεκλογών (5.1 ως 6.5 ) είναι το εύρος των ποσοστών που φαίνεται ότι θα λάβει.Αν τελικά κινηθεί πάνω από 6 % με δεδομένη την πόλωση που υπάρχει θα είναι μια επιτυχία και μια νέα αρχή στο δρόμο για τη Λαϊκή Συμμαχία.Κάθε ψήφος μετράει  και είναι σημαντική για το μέλλον, άσχετα αν μιλάμε για μια αστική εκλογική μάχη.


Το Ποτάμι θα πέσει στο 5.5 % αν και υπάρχουν πολλές έρευνες που το θέλουν στη τρίτη θέση με μεγαλύτερα ποσοστά. Η άποψη μου είναι πως δύσκολα θα αγγίξει τα ποσοστά που πήρε στις ευρωεκλογές.Η εκτίμηση μου βασίζεται στο γεγονός ότι δεν έχει σταθερή εκλογική βάση και η αβεβαιότητα ψήφου ανάμεσα στους πιθανούς ψηφοφόρους του είναι μεγάλη. Το εύρος των ποσοστών του είναι (4.8 ως 6.2)


Το ΠΑ.ΣΟ.Κ  φαίνεται να έχει ως  μέση τιμή το 5 % και εύρος ποσοστών (4.3 ως 5.7)
Θα χάσει δηλαδή πάνω από το 60 % των ποσοστών που είχε το 2012. Ο Βενιζέλος επιμένει πως θα κάνει την έκπληξη, το εκλογικό αποτέλεσμα θα μας δείξει ποιος έχει δίκιο.


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν μια καλή προεκλογική περίοδο που τους εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό την είσοδο τους στη βουλή και ίσως σε κάποια συγκυβέρνηση.Μέσο ποσοστό το 3.7 %  αν και η χαμηλή τους τιμή δηλαδή το 3 % είναι ακριβώς το όριο .Εύρος τιμών ( 3.0 ως 4.4) .Αυτό σημαίνει πως το 3 % μπορεί να είναι και 2,96 % που τους αφήνει εκτός κοινοβουλίου.Ακραίο αλλά όχι απίθανο σενάριο.

Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του ΓΑΠ ακολουθεί με 2.8 % με πολλά σκαμπανεβάσματα και  εύρος τιμών (2.1 ως 3.5).Έχει αρκετές πιθανότητες πάντως να εισέλθει στη βουλή ρίχνοντας παράλληλα τα ποσοστά του ΠΑ.ΣΟ.Κ


Ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1.8 %  μένει εκτός βουλής αν και διαγράφει και αυτός μια πορεία ανοδική τις τελευταίες μέρες , εύρος τιμών (1.3 ως 2.3)

 Ακολουθούν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ  με 1.2 % ( 0.7 ως 1.7)

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ με 1.0 % (0.5 ως 1.5). Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν δείχνει κανένα σημάδι δυναμικής λόγω κυρίως της πόλωσης που επικρατεί.

Τέλος τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν κατά μέσο όρο 1.7 %  με εύρος ποσοστών ( 1.0 ως 2.4)

Όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από επεξεργασία των τελευταίων δημοσκοπήσεων , αλλά όπως γνωρίζουμε από το παρελθόν, οι εκπλήξεις ίσως παραμονεύουν όσο το εκλογικό σώμα είναι σε σημαντικό βαθμό αβέβαιο για την τελική του απόφαση.


Red Star

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η ακροδεξιά συμμορία πάει στον αγύριστο. Το ζητούμενο τώρα είναι η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα για να μπει αριστερή σφραγίδα στις εξελίξεις.