Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΜΕ : Για Τις Απολύσεις Στις Πολυεθνικές EBAY Και AMERICAN EXPRESS.

  • Για Τις Απολύσεις Στις Πολυεθνικές EBAY Και AMERICAN EXPRESS
  • Η διαδικτυακή υπηρεσία αγοραπωλησιών eBay ανακοίνωσε 2.400 απολύσεις για το τρέχον τρίμηνο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 7% του εργατικού της δυναμικού. Αυτό το κάνει την στιγμή που τα καθαρά έσοδα της εταιρείας κατά τελευταίο τρίμηνο του 2014, ανήλθαν στα 936(!!!) εκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα 850 εκατομμύρια δολάρια το 2013.
  • Η πολυεθνική χρηματοπιστωτική εταιρία American Express θα προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις, την στιγμή που για την περίοδο Οκτώβρη – Δεκέμβρη 2014 είχε αύξηση κερδών κατά 10,7%! Τα καθαρά έσοδά της ανήλθαν στο ποσό των 1,45(!!!) δισ. δολ το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκέμβρη, από 1,31 δισ. δολ. που ήταν την περυσινή χρονιά.
Αυτά τα παραδείγματα δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας για το τι επιφυλάσσει στους εργαζόμενους η καπιταλιστική ανάπτυξη. Νέες απολύσεις, νέα επίθεση στα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Ζωή με ψίχουλα, ανασφάλεια και ανεργία για τους εργαζόμενους, κέρδη και χλιδή για τους μετόχους-καπιταλιστές.
Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Να απαντήσουν στην επίθεση των πολυεθνικών με συντονισμό της πάλης σε διεθνές επίπεδο και δράση σε κάθε χώρα ενάντια στις απολύσεις.
Καμία Απόλυση - Καμία θυσία για τα κέρδη των καπιταλιστών
Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: