Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ : Όχι σε νέα μέτρα καταστολής με πρόσχημα την τρομοκρατία.

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα τη λήψη νέων μέτρων καταστολής με  πρόσχημα την "αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και της τρομοκρατίας". Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σε τοποθέτησή της για το θέμα αναφέρει τα παρακάτω:

"Η απερίφραστη καταδίκη των εγκληματικών επιθέσεων στο Παρίσι πρέπει να συνοδεύεται από το βασικό κριτήριο για την αναζήτηση των στόχων και των επιδιώξεων των ενεργειών αυτών, που είναι ποιός ωφελείται από αυτές.
Αυτό που κρύβουν τα ευρωενωσιακά όργανα και οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου στο ευρωκοινοβούλιο είναι ότι οι λεγόμενοι "τζιχαντιστές" είναι δημιούργημα των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που τους εξόπλισαν, τους ενίσχυσαν, τους οργάνωσαν και τους   χρησιμοποίησαν σαν δύναμη κρούσης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς τους στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. Τώρα, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, αξιοποιούν μεθοδικά τους τζιχαντιστές, ως το βολικό πρόσχημα για να προωθηθεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση της καταστολής και των μηχανισμών της, που βασικό στόχο έχουν το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της δράσης του. Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο σε όλο αυτό το πλέγμα καταστολής και βέβαια στη λήψη νέων μέτρων ενίσχυσής του, όπως  το γενικευμένο φακέλωμα και η παρακολούθηση των πάντων, οι σχεδιασμοί για δημιουργία μυστικής υπηρεσίας της ΕΕ, η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών ευρωενωσιακών και ανά κράτος, ο περιορισμός και η κατάργηση βασικών λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ καταδικάζει τη λήψη μέτρων για ακόμη πιο άγριο κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων στο πλαίσιο των μηχανισμών των "έξυπνων συνόρων", της Συνθήκης Σέγκεν, των Κανονισμών Δουβλίνο ΙΙ και Δουβλίνο ΙΙΙ. Οι λαοί έχουν πλέον πλούσια εμπειρία από τη λειτουργία των μηχανισμών αυτών, γι' αυτό πρέπει να ενισχύσουν την πάλη για την κατάργησή τους, που είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων". 

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: