Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» της ΕΕ.

Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» της ΕΕ - το γνωστό πακέτο Γιούνκερ- τόνισε:

«Γιατί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια χαιρετίζουν το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και την "Ποσοτική Χαλάρωση" Ντράγκι;
Μα, γιατί υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα στο πλαίσιο της αποκαλούμενης επεκτατικής διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Είναι δύο μορφές ενίσχυσης των επενδύσεων των μονοπωλίων με κρατικές επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουν οι λαοί σαν χρέος με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι ποικιλώνυμοι υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνωστίζονται στη στήριξη κι αυτού του μείγματος, αποκρύπτουν ότι βασική προϋπόθεσή του είναι: Παραπέρα μείωση αυτού που ονομάζουν εργατικό κόστος.
Μεταρρυθμίσεις μισθολογικών και ασφαλιστικών συστημάτων για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, δηλαδή νέο "κούρεμα" του λαϊκού εισοδήματος.
Μεταφορά της φορολογίας και του ασφαλιστικού κόστους από την εργοδοσία στους εργαζόμενους.
Γενίκευση της ευέλικτης εργασίας.
Αυτά θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα σαν Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.
Αυτή η ανάπτυξη είναι για τα μονοπώλια, όχι για τους λαούς που δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα, αλλά να οργανωθούν, να αντεπιτεθούν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, τις δικές τους ανάγκες».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: