Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πιέρ Μοσκοβισί: Ζητάει σκληρά μέτρα για να κλείσει η «αξιολόγηση» - Σχόλιο του ΚΚΕ.

Συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να περάσει η Ελλάδα στην «επόμενη φάση» ζήτησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Αν θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση, υπάρχουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν» σημείωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα.
Όπως είπε, εάν ολοκληρωθεί η τρέχουσα «αξιολόγηση» η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα και η χώρα θα περάσει στην «επόμενη φάση».
Βέβαια η επιστροφή στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» είναι συνυφασμένη με τα μέτρα ενισχυμένης εποπτείας που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, λέγοντας ότι υπάρχει «δημοσιονομικό κενό» που πρέπει να κλείσει. Επίσης έκανε λόγο για «ανοιχτά θέματα» στην κοινωνική ασφάλιση και στην αγορά εργασίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να συζητηθεί και το θέμα των 100 δόσεων.
Ερωτώμενος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, επισήμανε ότι η Κομισιόν σέβεται τις δημοκρατικές επιλογές του κάθε λαού, αλλά έχει και τις προτιμήσεις της που είναι η ακεραιότητα της ευρωζώνης και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Σε σχέση με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστήριξε ότι ποτέ δεν ήταν οπαδός του Grexit. «Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα», είπε.
Νωρίτερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων συναντήθηκε με τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης και ανέφερε πως «υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν». 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις Μοσκοβισί και την αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Απ’ τη μια μεριά η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της ΕΕ, με τους εκβιασμούς, και απ’ την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις αυταπάτες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι σταθερότητα και ασφάλεια για το λαό υπάρχει μόνο στο "μαντρί" της ΕΕ.
Η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της εγγυώνται τη σταθερότητα μόνο για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ για τους λαούς θα υπάρχει μόνιμη αστάθεια και ανασφάλεια».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: