Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ και σε νέο γκάλοπ της GPO.Άνετη πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 5 μονάδες σχεδόν διαφορά από τη Ν.Δ. Στο 1,3 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Γράφει ο Red Star.

Σε ακόμα μια δημοσκόπηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σαφές προβάδισμα από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το Κ.Κ.Ε βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό 5,5 %
Συγκεκριμένα στην έρευνα της GPO για την εκπομπή "Ανατροπή" , ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με 4,9% έναντι της ΝΔ, καταγράφοντας ποσοστό 28% έναντι 23,1% του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κερδίζει την τρίτη θέση με 5,5 %, που με αναγωγή των αναποφάσιστων ξεπερνά το 6,5 %.
Με δεδομένες και τις άλλες δημοσκοπήσεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως το Κ.Κ.Ε ναι μεν έχει ανοδική τάση σε σχέση με το χαμηλό ποσοστό του 4,5 % του 2012, αλλά αυτή δεν αρκεί για να του εξασφαλίσει την τρίτη θέση, παρά την πτώση που εμφανίζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα που την διεκδικούν.
Ακολουθούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ και το Ποτάμι με 5,1 %, η Χρυσή Αυγή με 5 % ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% φαίνεται να παλεύουν να μπουν στη βουλή.
Στο 1,3% καταγράφεται η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α που δεν παρουσιάζει κάποια δυναμική ανόδου.Τέλος στο 1,3 % με σημαντική πτώση σε σχέση με την περασμένη έρευνα της ίδιας εταιρείας βρίσκεται το ΛΑ.Ο.Σ. ενώ κάτω από 1 % συγκεντρώνει μεταξύ άλλων κομμάτων και η Δημοκρατική Αριστερά.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 44,8% έναντι 35,4% του Αλέξη Τσίπρα, αν και σαν εν ενεργεία πρωθυπουργός θεωρείται συνηθισμένο εύρημα σε όλα τα γκάλοπ των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα και με αναγωγή των αναποφάσιστων, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κυμαίνεται μεταξύ 33 και 35 % ενώ η Νέα Δημοκρατία μεταξύ 27 και 29 %, με την πάγια επιφύλαξη που έχουμε για όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης από τα αστικά ΜΜΕ.

Μη ξεχνάτε να ψηφίσετε και στα 2 γκάλοπ του μπλογκ μας ΕΔΩ , με ερωτήματα για την πρόθεση ψήφου και για τον πιο κατάλληλο πρωθυπουργό.
Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: