Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

To ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ.

Τη στήριξή του προς τον Παλαιστινιακό λαό εκφράζει για μια ακόμα φορά το ΠΑΜΕ, καταδικάζοντας τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ. 



Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον ειρηνικής διαδήλωσης των Παλαιστινίων, που πραγματοποιούταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίθεση προκάλεσε το θάνατο του Παλαιστίνιου υπουργού Ζιγάντ Αμποάγιν, ο οποίος συμμετείχε σε συμβολική δενδροφύτευση ενάντια στους εποικισμούς και το Τείχος του Ισραήλ.

Η συνεχιζόμενη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ είναι αποτέλεσμα και της στήριξης που απολαμβάνει από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, αλλά και κυβερνήσεις χωρών που δεν καταδικάζουν ανοιχτά την ισραηλινή βαρβαρότητα και εξισώνουν το θύτη με το θύμα. Βαριές ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού φέρει και η ελληνική κυβέρνηση που προωθεί στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά και συμμετοχή στα γεωπολιτικά παιχνίδια για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ παραμένει στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του για ανεξάρτητο, βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών και συνολικά στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος που χωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα».

Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: