Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ(μ-λ) : Κάτω η φασιστικοποίηση και η κρατική τρομοκρατία! Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ!
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!

Κάτω η φασιστικοποίηση και η κρατική τρομοκρατία!
Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες!
Στενάζει ο λαός και η νεολαία της χώρας. Οι ιμπεριαλιστές της τρόικας πιέζουν κάθε τόσο για νέα αντιλαϊκά μέτρα, για μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού, για πλήρη ισοπέδωση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, για το χτύπημα των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών.

Και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει καθημερινά πόσο αντιδραστική είναι και πόσο αντιδραστική είναι διατεθειμένη να γίνει. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών της, δεν διστάζει να επιτεθεί στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού και της εργατικής τάξης, να μετατρέψει τις ζωές τους σε κόλαση.
Την ώρα που οι ουρές των ανέργων επεκτείνονται και ο μεσαίωνας (εργασιακός και κοινωνικός) σκεπάζει τα πάντα, οι μηχανισμοί κρατικής καταστολής ενισχύονται, εξοπλίζονται και χτυπούν αλύπητα κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται,  αγωνίζεται και διεκδικεί.
Το σύστημά τους φοβάται το λαό! Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή η πολιτική είναι μοιραίο να γεννήσει κοινωνικές αντιστάσεις. Το είδε να συμβαίνει με τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2010-2012. Το είδε να συμβαίνει στις πλατείες. Το είδε να συμβαίνει σε χώρους δουλειάς, μικρούς και μεγάλους. Και τρέχει να προλάβει. Να εξοπλιστεί απέναντι στον «εχθρό-λαό». Να ενισχύσει  την κρατική τρομοκρατία. Να επιβάλει κλίμα φόβου και υποταγής.
Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής έχει ως βασικό στόχο το μαζικό κίνημα και τις αντιστάσεις λαού και νεολαίας. Ο νέος αντι-συνδικαλιστικός νόμος κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία, η βιομηχανία διώξεων αγωνιστών συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις, οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τα απανωτά χτυπήματα στο Άσυλο, τα χημικά και το ξύλο στις πορείες, είναι μερικά μόνο από τα στιγμιότυπα μιας επίθεσης που θέλει να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Έτσι μόνο μπορεί το σύστημα να θωρακίσει την πολιτική εξαθλίωσης και φτώχειας απέναντι στον «εχθρό-λαό» και τη δίκαιη οργή του.
Η αφαίρεση του δικαιώματος σε εκπαιδευτικές άδειες στους φυλακισμένους Ν. Ρωμανό και Ηρ. Κωστάρη δεν αφορά δύο «ιδιαίτερες» περιπτώσεις. Δεν έχει καμία σχέση με την «ασφάλεια του πολίτη» που προφασίζεται η κυβέρνηση μετά την περσινή απόδραση του Χρ. Ξηρού κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας άδειας. Είναι ένα ακόμη βήμα στην προετοιμασία ενός ακόμη πιο αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά από τις πολιτικές ελευθερίες μέχρι το σωφρονιστικό σύστημα. Συνδέεται άρρηκτα με τα σχέδια για την ενίσχυση των μηχανισμών επιτήρησης, καταστολής και ελέγχου, με τις «φυλακές τύπου Γ» (τα διαβόητα «λευκά κελιά») οι οποίες -ως άλλα «Γκουαντάναμο»-  θα αξιοποιηθούν για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των κρατουμένων, αλλά κυρίως ως φόβητρο απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν βαφτίσει «τρομοκράτη» και «εγκληματία». Και ας μην ξεχνάμε ότι στις αντίστοιχες φυλακές της γειτονικής Τουρκίας σε τέτοιες φυλακές σαπίζουν χιλιάδες αγωνιστές του αριστερού και λαϊκού κινήματος.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη διοίκηση των φυλακών και τους λοιπούς παρατρεχάμενους της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης», οι οποίοι -σε αγαστή συνεργασία- ακολουθούν μια πολιτική ρεβανσισμού που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων και τσαλαπατούν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το δικαίωμα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και του Ηρ. Κωστάρη στις εκπαιδευτικές άδειες και, συνολικά, τα δικαιώματα που έχουν ως κρατούμενοι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ! Και δηλώνουμε πως για οτιδήποτε συμβεί στην υγεία του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης που αυτή υπηρετεί.
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πηγή : KKE(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: