Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Νηπιαγωγοί με 210 ευρώ μισθό σε ιδιωτικά σχολεία !

Σοβαρές καταγγελίες για νηπιαγωγούς που εργάζονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία με μισθούς - πείνας κάνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). Αναφέρεται σε μισθούς 210 ευρώ για πεντάωρη απασχόληση και 320 ευρώ για οκτάωρη τη στιγμή που, σύμφωνα με το νόμο 682/77, θα πρέπει να αμείβονται «τουλάχιστον» με το μισθό των ομοιόβαθμών τους δημοσίων εκπαιδευτικών.


Οπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, «σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις οι νηπιαγωγοί αυτοί ορίζονται ως διευθυντές των σχολείων τους ή και νόμιμοι εκπρόσωποι (ενδεχομένως χωρίς καν να το γνωρίζουν άρα με πλαστογραφημένη την υπογραφή τους) με κίνδυνο να φορτωθούν την όποια παρανομία του ιδιοκτήτη.
Με τον τρόπο αυτό, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι λόγω της ανεργίας και της γενικευμένης εκμετάλλευσης».
Τη στιγμή, πάντως, που στην ιδιωτική εκπαίδευση επικρατεί καθεστώς ασυδοσίας, το οποίο αναμένεται να ενταθεί μετά τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης που καταργούν ουσιαστικά τον κρατικό έλεγχο στα ιδιωτικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ ακολουθώντας την πάγια τακτική του «διαλόγου» αντί για την οργάνωση αγώνων, απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητώντας να αναλάβει «την πρωτοβουλία για μια πλατιά και δημοκρατική διαβούλευση επί όλων των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: