Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», στις 20-23 Ιούνη.

Το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το ταξίδι του το διάστημα 20 με 23 Ιούνη στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!».

Παράλληλα αυτό το διάστημα οι οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις, αθλητικά τουρνουά και συναυλίες, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη, αλλά και ενάντια στο φασισμό. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα το διάστημα 20 με 23 Ιούνη προγραμματίζονται:

Φεστιβαλικές Εκδηλώσεις
Στην Αθήνα
Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιούνη γίνεται το διήμερο Φεστιβάλ των ΤΕΙ, στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω. Την Παρασκευή έγινε συζήτηση πάνω στην έκδοση «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, θα δώσουν συναυλία οι «KollektivA» κ.ά.
Το Σάββατο,  2η μέρα δεύτερη το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μετά το πτυχίο τι;», παράσταση χορευτικής ομάδας και ταχυδακτυλουργού από το ΤΕΙ Πειραιά, συναυλίες με τους «Γιώργος και Βαγγέλης», «Μπουάτ Προοδευτικής ΚΚΦΑ», «Kuro Siwo», «Χύμα στο Κύμα», «Bright Black»,Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι.
Παράλληλα οι Οργανώσεις του 5ου Διαμερίσματος της ΤΟ Α΄Αθήνας - Γαλατσίου τηςΚΝΕ, στο πλαίσιο των φεστιβαλικών εκδηλώσεων για το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» διοργανώνουν προβολές ταινιών στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, στη Λαμπρινή. Οι προβολές ξεκίνησαν στις 19 Ιούνη στις 8.45 μ.μ. με την ταινία «Green Street Hooligans» και θα ακολουθήσουν στις 24 Ιούνη το «Django» και στις 3 Ιούλη το «Body of Lies». Στο χώρο θα λειτουργούν παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Στη Θεσσαλονίκη
Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιούνη γίνεται το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Την πρώτη μέρα,  έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος. Ακολούθησε συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό κ.ά. Τη δεύτερη μέρα εκδήλωση προς τιμήν της Κούλας Ελευθεριάδου, συναυλίες με τον Πάνο Μουζουράκη, τους «KollektivA» κ.ά.
Στην Πάτρα
Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιούνη γίνεται το φεστιβάλ των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας, στο Παλαιό Αρσάκειο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφιερώματα, συναυλίες κ.τ.λ. Τη δεύτερη μέρα, θα δώσει συναυλία ο Χρήστος Θηβαίος.
Στην Καλαμάτα
Την Παρασκευή 20 Ιούνη, έγινε φεστιβαλική εκδήλωση στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στο αίθριο του κυλικείου του Ιδρύματος με βιβλιοπαρουσίαση, συναυλίες και εκθέσεις.
Στα Παλαιά Ρούματα Χανίων
Την Κυριακή 22 Ιούνη γίνεται φεστιβαλική εκδήλωση με ομιλία, προβολή βίντεο και κρητικό γλέντι.
Αντιφασιστικές συναυλίες 
Στο Περιστέρι: Την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, διοργανώθηκε αντιφασιστική συναυλία με τη συμμετοχή των AfazaΜέγα κ.ά.
Στο Ίλιον: Το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, γίνεται επίσης αντιφασιστική συναυλία με τον Afaza.
Στην Ημαθία: Την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 6 μ.μ., αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία της Αλεξάνδρειας.
Στα Γιαννιτσά: Το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 8 μ.μ., αντιφασιστική συναυλία στο Πολύκεντρο.
Στις Σέρρες: Το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 6 μ.μ., διαγωνισμός αντιφασιστικού γκράφιτι, πίσω από το γήπεδο του Πανσερραϊκού. 
Αλλες εκδηλώσεις 
Στο Γαλάτσι: Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιούνη, τουρνουά μπάσκετ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στο Αθλητικό Κέντρο της Γκράβας. Η κλήρωση για τις ομάδες θα γίνει το Σάββατο 20 Ιούνη, στις 6 μ.μ. και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7.30 μ.μ.
Στο Λαύριο: Την Παρασκευή 20 Ιούνη, τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
Στη Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ. φιλικός αγώνας μπάσκετ με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΙΘΑΚΗ», στο γήπεδο ΠΑΜΑΚ, στις 7 μ.μ. συναυλία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στο πάρκο Νέας Παραλίας (στάση Μπότσαρη), στις 7 μ.μ. συναυλία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στον πεζόδρομα Καλαμαριάς, στις 7.30 μ.μ. αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Μετεώρων και το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Ευόσμου.
Στο Κιλκίς: Το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 6 μ.μ., ιστορικός περίπατος στο βουνό Μπέλες.
Στη Φλώρινα: Το Σάββατο 21 Ιούνη, τουρνουά μπάσκετ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στο Πανεπιστήμιο.
Στην Κοζάνη: Το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, στα γραφεία της ΚΝΕ.
Στη Βέροια: Το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 7 μ.μ., συναυλία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην πλατεία Ελιάς.
Στη Χαλκιδική: Τη Δευτέρα 23 Ιούνη, τουρνουά beach volley στα Μουδανιά.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: