Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Α.Α.Σ. ΓΙΑ 25Η ΜΑΡΤΗ

«Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του.» Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος) – Τα Δίκαια του Ανθρώπου.

25 Μαρτίου 2014. Σήμερα 193 χρόνια μετά το 1821 η σημερινή «διοίκηση» του τόπου, το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα ξένα και ντόπια αρπακτικά, η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δε σταματούν να ληστεύουν τη χώρα, τη ζωή μας και το μέλλον μας. Δε σταματούν με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, να επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία στο λαό και στη νεολαία.
Σήμερα 193 χρόνια μετά το 1821 ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας δεν μπορούν να γιορτάσουν την επέτειο αυτή, παρά μόνο σαν μια επέτειο αγώνα ενάντια στους σύγχρονους ξένους και ντόπιους τυράννους που καταφρονούν το λαό, για την υπεράσπιση των λαϊκών Δικαίων, για την ανεξαρτησία της χώρας μας.
ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες καθαρίστριες είναι τα πρώτα θύματα της βασικής επιδίωξης του συστήματος της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης να σπάσει τον τελευταίο θύλακα μόνιμης και σταθερής δουλειάς στην κοινωνία.
Δεν πρόκειται μόνο για το ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων (γύρω στους 2.000), που θα προστεθούν στα εκατομμύρια των ανέργων στη χώρα μας. Αλλά και για το ότι επιχειρείται να εξαλειφτεί κάθε ίχνος στοιχειώδους εργασιακής ασφάλειας και σταθερότητας στον ελληνικό λαό και να γενικευθεί σ’ αυτόν η επιβολή της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας, του φόβου και της τρομοκρατίας. Όχι μόνο για το δημόσιο αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα που χωρίς τα «βαρίδια» του δήθεν «κακού παραδείγματος του δημοσίου» με ταχύτερους ρυθμούς θα γίνεται πράξη η μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους δούλους.
193 χρόνια μετά το 1821 το ρολόι δείχνει να γυρίζει ένα αιώνα πίσω. Γκρεμίζουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με κόπο και θυσίες. Το δικό μας «απαραίτητο» χρέος είναι να τις υπερασπιστούμε και να τις διεκδικήσουμε ξανά για λογαριασμό δικό μας και των παιδιών μας.
ΌΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μας με όπλα μας τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, με μαζικές μορφές λαϊκής πάλης και κινητοποίησης (,απεργίες, διαδηλώσεις, κατάληψεις κ.α.) , να φράξουμε το δρόμο σ’ αυτή την πολιτική που διαλύει, που λεηλατεί τις ζωές μας. Μας περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες αν δεν καταφέρουμε να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα. ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ γι’ αυτό κόντρα σε λογικές και πρακτικές συμβιβασμού και ηττοπάθειας, κόντρα στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες ότι οι εκλογές θα δώσουν λύση ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές, τόσο οι απολυμένοι αλλά και εκείνοι που αύριο θα πάνε στη δουλειά τους παρά την ήττα και την στενοχώρια, την απογοήτευση που αυτή έφερε, δε πρέπει να σκύψουν το κεφάλι αλλά ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ πρέπει να επιμείνουν στο στόχο της ανατροπής της απολύσεων, της ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ.
  • Ενιαίο μέτωπο πάλης ενάντια στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ανατροπή των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ -ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, Σ’ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: