Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις συναντήσεις Σαμαρά και Τσίπρα με ξένους ανταποκριτές & την αντιπαράθεση τους σχετικά με την ΕE.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ 


Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν το δικομματικό παιχνίδι για το ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος υπέρμαχος της ΕΕ. Από τη μία ο πρωθυπουργός ζητά να ηττηθούν τα κόμματα που εναντιώνονται στην ΕΕ, συγκαταλέγοντας υποκριτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά.
Από την άλλη ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίζεται τις αξίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά τον πόλεμο, τη δήθεν ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι στόχος της ΕΕ ήταν πάντα η προστασία των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε βάρος των λαών.

Οι μύθοι για την ΕΕ κατέρρευσαν. Ο ελληνικός λαός, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, έχει τη δύναμη να ορθώσει το δικό του ανάστημα και να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ, τις πολιτικές και τα κόμματά της. Μπορούμε με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ να βαδίσουμε το δρόμο της αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία, της λαϊκής εξουσίας, της συνεργασίας των λαών στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: