Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: 300.000 κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια χωρίς νερό, εξαιτίας διαρροής χημικής ουσίας.

 Χωρίς πόσιμο νερό έχουν μείνει από χθες 300.000 κάτοικοι της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, εξαιτίας της διαρροής του χημικού 4-Methylcyclohexane Methanol, το οποίο χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα.


Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ερλ Πέι Τόμπλιν, έχει κηρύξει σε κατάσταση ανάγκης 9 κομητείες, ενώ οι αρμόδιοι για την υγεία αξιωματούχοι διέταξαν το κλείσιμο των σχολείων και συμβούλευσαν τους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν το νερό μόνο σε περίπτωση φωτιάς ή για την τουαλέτα, ενώ τόνισαν πως κανείς δεν πρέπει να πιει, να μαγειρέψει ή να κάνει μπάνιο με το μολυσμένο νερό, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο.
Με την ανακοίνωση της είδησης, εικόνες με τους κατοίκους να περιμένουν στις ουρές για να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό, διέρρευσαν στο διαδίκτυο, ενώ κρατικοί υπάλληλοι φαίνονται να μεταφέρουν το νερό αυτό στα κέντρα διανομής.

Υπεύθυνη για τη μόλυνση είναι η εταιρία Charleston, και συγκεκριμένα το συγκρότημά της Freedom Industries, παραγωγός χημικών που χρησιμοποιούνται κυρίως από ορυχεία και βιομηχανίες χάλυβα και τσιμέντου. Εκπρόσωπος, ωστόσο, της εταιρίας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχολιασμό.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: