Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

O Νίκος Σοφιανός στον «Real FM» για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

«Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής είναι ενταγμένη στους σχεδιασμούς που κάνει η συγκυβέρνηση, μαζί με τους συμμάχους της, τους εταίρους της», είπε ο Νίκος Σοφιανός,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM». 

Προσθέτοντας ότι δεν είναι εταίροι μόνο της συγκυβέρνησης, αλλά «είναι και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτικών δυνάμεων που θεωρούν ότι η ΕΕ το ΔΝΤ και η ΕΚΤ είναι μονόδρομος για τη χώρα».
«Η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή.
Στην προεδρική εκλογή θα σταθούμε απέναντι. Θεωρούμε ότι αυτός ο θεσμός, ανεξάρτητα από πρόσωπο, υπηρετεί μια πολιτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ολιγαρχίας και από χέρι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα», επισήμανε ο Ν. Σοφιανός.
Σε ερώτηση για τις εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε:
«Το κρίσιμο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι αν ο λαός μας θα έχει την επόμενη μέρα μια ισχυρή πολιτική δύναμη, η οποία εναντιώθηκε και θα εναντιωθεί από χέρι και σίγουρα χωρίς μετεκλογικά αλισβερίσια, στην τρόικα, στα μνημόνια διαρκείας. Τα οποία είναι γνωστά, τα ξέρουν αυτοί που καλλιεργούν τον ευρωμονόδρομο. Ξέρουν ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης υπάρχει μνημόνιο διαρκείας, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Θεωρούμε ότι η βάση της κρίσης του λαού μας είναι πόσο την επόμενη μέρα θα είναι ισχυρό το μπόι του απέναντι σε μια κυβέρνηση, είτε της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντίστοιχους συμμάχους τους -εκεί δεν μπορείς να βγάλεις και άκρη με το με ποιόν θα συμμαχήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών- ώστε να μπορέσει ο λαός μας να ανακόψει αυτήν την πορεία, να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, να μην αναγνωριστεί το χρέος, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ανάσες, αλλά και για πολιτική ανάσχεση, ανατροπή αυτού του μονόδρομου».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: