Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αύριο η ολονύχτια παναττική διαμαρτυρία των συνταξιούχων.Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Ηράκλειο.

Σε ολονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, 

προχωρούν αύριο,Τετάρτη, από τις 6 μ.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές 

Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Την 

κινητοποίηση θα πλαισιώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


«Τα Δώρα για τους συνταξιούχους δεν είναι κόστος όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά απόθεμα από το αίμα και τον ιδρώτα τους κατά τον εργάσιμο βίο», σημειώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, που διεκδικούν την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Οσο για τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας, οι συνταξιούχοι τονίζουν: «Είμαστε σε πόλεμο με το ασφαλιστικό με "όπλα" την εμπειρία μας, το δίκιο μας, την ευθύνη μας απέναντι στη νέα γενιά».

Συνταξιουχικές συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τετάρτη και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι οργανώνουν εκδήλωση, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί και οργανώνεται από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Στη Λάρισα, συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στο Βόλο, συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας οργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στο Ηράκλειο Κρήτης κινητοποίηση οργανώνουν οι συνταξιούχοι στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
Το ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 10 Δεκέμβρη, έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ. απευθύνει το ΠΑΜΕ. Καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις, για να απαιτήσουν την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων και να μην περάσουν τα νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων. Τα συνδικάτα έχουν ορίσει σημείο συνάντησης στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καπνικαρέας.
Το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προετοιμάζουν, καθώς και αυτά που θα μπουν στη ζωή από 1η του έτους, δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους. Αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Θίγουν συνολικά το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Μας θέλουν στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις στα όρια των 200 ευρώ, εκτεθειμένους στις επαγγελματικές ασθένειες και τον επαγγελματικό κίνδυνο, χωρίς πρόσβαση στην Υγεία και την περίθαλψη. Μας θέλουν πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της ιδιωτικής Υγείας. Στεκόμαστε δίπλα στους απόμαχους της δουλειάς, διεκδικώντας ενιαία τα δικαιώματά μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: