Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ.Η πίστη στο δίκιο του λαού μάς γεμίζει αισιοδοξία.

Μαζική, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
 
 
Μαζικό «παρών» έδωσαν κάτοικοι της Καισαριανής, κάθε ηλικίας, στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,στην κεντρική πλατεία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δίνοντας και με αυτόν τον τρόπο ώθηση στη μάχη που συνεχίζεται με αποφασιστικότητα μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Κυριακής να αναδείξουν δημοτική αρχή στήριγμα στην πάλη του λαού και όχι άλλη μία δύναμη διαχείρισης σε βάρος του.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Σταμέλος και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ενώ η βροχή δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος, με τους καλλιτέχνες Χρ. Θηβαίο, Β. Κορακάκη, Μ. Πασχαλίδη, Μ. Πάχου και Κ. Μακαβού.

Αποφασισμένοι και αισιόδοξοι, με πίστη στο δίκιο του λαού
Ο Ηλίας Σταμέλος, κάλεσε τον καισαριανιώτικο λαό, ανεξάρτητα από την παράταξη που ψήφισε στον πρώτο γύρο, να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
«Τα προβλήματα αυτής της πόλης τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά» τόνισε, «όπως γνωρίζουμε και τις αιτίες, το δύσκολο δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για τη λύση τους. Εχουμε επίγνωση ότι η κυβερνητική πολιτική θέλει τους δήμους να είναι το μακρύ χέρι για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι χωρίς συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Λέμε όμως ότι υπάρχει δυνατότητα σήμερα να διεκδικήσουμε λύσεις και να ανατρέψουμε μέτρα που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων, συσπειρώνοντας το λαό της πόλης μαζί με τους μαζικούς φορείς και σε συνεργασία με δυνάμεις που παλεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση.
 
 
Ο λαός της Καισαριανής μπροστά σε αυτή την κατάσταση έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που να αποτελεί στήριγμα στην πάλη του.
Είμαστε αποφασισμένοι και αισιόδοξοι γιατί πιστεύουμε στο δίκιο του λαού, πιστεύουμε στη δύναμή του, πιστεύουμε ότι ο αγώνας με στήριγμα μια αγωνιστική δημοτική αρχή μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια από την πολιτική της κυβέρνησης και τους μηχανισμούς που έχει στήσει».
Αφού στάθηκε στην πείρα των αγωνιστικών δημοτικών αρχών (με δημάρχους Μανωλίδη, Μακρή, Κατημερτζή) που στήριξαν την πάλη του λαού της Καισαριανής, συνέβαλαν στις κατακτήσεις του, αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σήμερα: Τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, κρατικής χρηματοδότησης των δομών του δήμου (π.χ. παιδικοί σταθμοί), την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού παράλληλα με την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας, την αναβάθμιση σχολείων και αθλητικών χώρων κ.λπ.
Αναφερόμενος στον αντίπαλο συνδυασμό (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο λαός λέει ότι η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται. Στο λίγο χρόνο αφότου ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, έπαιξαν άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των πιο ελαστικά εργαζομένων του Δήμου (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ), παραχώρησαν το γήπεδο "Κρητικόπουλος" στην ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΥ, στερώντας το από τη νεολαία και τους συλλόγους που έχουν ανάγκη από χώρους άθλησης. Ψήφισε τον ίδιο προϋπολογισμό με αυτό του 2014 [...] Τόσο το παρελθόν όσο και το παρόν δείχνουν ότι θα κινηθούν στα ίδια μονοπάτια της διαχείρισης μιας πολιτικής που φορτώνει προβλήματα το λαό».
Οι εργαζόμενοι θέλουν δήμαρχο - μαχητή

 
Παίρνοντας το λόγο, ο Γ. Πρωτούληςτόνισε ότι ο λαός της Καισαριανής έχει πολλούς λόγους να στηρίξει το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ: «Είναι η κατάλληλη ώρα η Καισαριανή να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αλλά να υπάρχει και ένα αποτέλεσμα. Να έχουμε ένα ακόμη αποκούμπι στον αγώνα, έναν ακόμη αγωνιστή δήμαρχο μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό. Χορτάσαμε από εργολάβους λύσεων, από δημοτικές αρχές που κρατάν το λαό στη γωνία, που εφαρμόζουν με παραλλαγές και άλλα λόγια την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».
Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πλήθος παραδειγμάτων από τα πεπραγμένα τους στην Περιφέρεια Αττικής όπου έχουν τη διοίκηση (κατάθεση και υπερψήφιση του ίδιου προϋπολογισμού που προηγούμενα κατήγγειλαν ως «βάρβαρο μνημονιακό», εισήγηση για δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, που οι ίδιοι κατακεραύνωναν προεκλογικά, αποκλεισμός του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ από τον οργανισμό που διαχειρίζεται τα σκουπίδια, σε παρασκηνιακή συμφωνία με άλλες δυνάμεις), ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να προβληματιστεί.
Κάλεσε τους καισαριανιώτες να μην αφήσουν την ευκαιρία της Κυριακής να πάει χαμένη, υπογραμμίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει έναν ακόμα Δήμο για να γεμίσει τις βαλίτσες του ο Μηλιός με τον Σταθάκη που ταξιδεύουν για το Σίτι του Λονδίνου για συνάντηση με το λόμπι των εφοπλιστών.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες της Καισαριανής, ο λαός της Αττικής θέλει έναν ακόμη δήμαρχο μαχητή, στήριγμα στον αγώνα, πρωτοπόρο, ασυμβίβαστο και ακούραστο στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: