Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση του KKE για τις νεοφασιστικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών στη Σερβία και την προκλητική κρατική δίωξη του Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές και τις επιθέσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες 10 μέρες ενάντια στο Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας και τη νεολαία του από τη νεοφασιστική οργάνωση «Σερβική Δράση» και καταγγέλλει την στάση της κυβέρνησης και των αρχών της Σερβίας που επιδεικνύουν προκλητική ανοχή απέναντι στις νεοφασιστικές επιθέσεις στους κομμουνιστές, τις οποίες υποθάλπουν στην πράξη.

Συγκεκριμένα :


Στις 11 Οκτώβρη φασιστική συμμορία επιτέθηκε σε μέλος της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (ΕΚΝΓ) στη Φιλοσοφική Σχολή του Βελιγραδίου. Την ίδια μέρα παρόμοια επίθεση σημειώθηκε σε μέλος της ΕΚΝΓ στο Νόβι Σάντ.
Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων  αλληλεγγύης στις διαδηλώσεις εργαζομένων στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη επίσης σημειώθηκαν επιθέσεις κατά μελών της ΕΚΝ ενώ μέλη της «Σερβικής Δράσης» επιτέθηκαν και βανδάλισαν τα κεντρικά γραφεία του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας στο Βελιγράδι.
Ομάδες της νεοφασιστικής «Σερβικής Δράσης» επιτέθηκαν σε κομμουνιστές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας ενάντια σε αντικομμουνιστική έκθεση στο Βελιγράδι. Στην τελευταία επίθεση στόχος ήταν ο Aleksandar Đenić, πρώτος γραμματέας της ΕΚΝΓ. Οι αστυνομικοί που αναμείχθηκαν, αντί να συλλάβουν τα μέλη της νεοφασιστικής «Σερβικής Δράσης», που του επιτέθηκαν, συνέλαβαν τον ίδιο επειδή αντιστάθηκε και αμύνθηκε στην επίθεση. Και αντί να έρθουν κατηγορούμενοι οι φασίστες σέρνεται στα δικαστήρια ο νεολαίος κομμουνιστής γιατί αντιστάθηκε!
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της φασιστικής βίας ενάντια στους κομμουνιστές. Απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης του Aleksandar Đenić, τη λήψη άμεσων μέτρων ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοφασιστικών ομάδων, την διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης των κομμουνιστών στη Σερβία. Προειδοποιεί ότι ο αντικομμουνισμός και η άνοδος του φασισμού πάνε χέρι - χέρι και πάντα αποτελούν προάγγελους συνολικότερης επίθεσης στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών
Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: