Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι φασίστες της Νέας Δημοκρατίας : ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ.



Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...Ξεκινάμε με τον Μάκη Βορίδη, το άρθρο από τον Ριζοσπάστη.


Ο «εκπρόσωπος» του Λεπέν...

Ποιος είναι ο Μάκης Βορίδης, πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν νούμερο 2 της Νέας "Δημοκρατίας" ;

«Ο Βορίδης εμφανίστηκε στον ακροδεξιό χώρο λίγο πριν από το 1980. Τέσσερα χρόνια μετά ο Βορίδης εκλέγεται πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ (το κόμμα που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος το 1983 από τον Κορυδαλλό)... Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, στις 15 Μαρτίου 1985, ο Μ. Βορίδης διαγράφεται από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής λόγω της ακροδεξιάς του δράσης (...). Μερικούς μήνες μετά, ο διαγραμμένος επικεφαλής ομάδας "ΕΠΕΝιτών" πολιόρκησε τη Νομική με τσεκούρια και σιδηρολοστούς.
Το 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το "Ελληνικό Μέτωπο", ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα "Ελληνικές Γραμμές". Στο κόμμα μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ. Αγαπημένος του στόχος οι μετανάστες, κυρίως οι Αλβανοί (...). Στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο Λεπέν αναγνώρισε το "Ελληνικό Μέτωπο". Το 2005, λίγο πριν το "Ελληνικό Μέτωπο" προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ., ο Βορίδης έκανε επίδειξη της ισχύος του φέροντας τον Λεπέν στην Αθήνα για να παραστεί στο γάμο του. Κουμπάρος στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του κ. Βορίδη ένας άλλος Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος του Front National, ο Καρλ Λανγκ» («Καθημερινή», 14/10/2007).
Ο γάμος του Μάκη Βορίδη.Κουμπάρος ο γνωστός ρατσιστής ακροδεξιός αντιπρόεδρος του Front National, ο Καρλ Λανγκ.
Επίσης:
«... προβλήθηκε ως "εκπρόσωπος" του γνωστού Γάλλου εθνικιστή Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2004 απευθύνθηκε και στον ελληνικό λαό: "Σας καλώ να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το Ελληνικό Μέτωπο και τον Μάκη Βορίδη"». («Ελευθεροτυπία», 28/1/2007).

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: