Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού σημειώνει :

«Το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015 αποτυπώνει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και της φοροεπιδρομής για το λαό, με τη μονιμοποίηση του τέλους αλληλεγγύης και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, που εξανεμίζει και τις όποιες δήθεν "ελαφρύνσεις" υπάρχουν.
Επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί και την περίοδο της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, στο όνομα της διατήρησής της.
Άλλωστε βασική αρχή του προσχεδίου αποτελεί η δέσμευση της κυβέρνησης για συνέχιση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, οι οποίες συμβάλλουν στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κατάρτισή του έγινε κάτω από το πρίσμα του πλαισίου της Νέας Οικονομικής Διακυβέρνησης της ΕΕ και των κανονισμών της δημοσιονομικής πειθαρχίας για κάθε κράτος - μέλος. Δηλαδή την προληπτική και ενισχυμένη εποπτεία, αλλά και την υποχρέωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που αποδέχονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη, εντός των τειχών της ΕΕ και σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος προς όφελος του λαού, ανεξάρτητα από το όποιο μείγμα διαχείρισης».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: