Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Σπύρος Χαλβατζής στη βουλή : Αναγκαία η μαχητική λαϊκή δράση για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 Στους κινδύνους που εγκυμονεί για το λαό η στήριξη που προσφέρουν 

συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις,

 αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής κατά την παρέμβασή του στη 

Βουλή. 



«Ποια είναι η στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι σε αυτήν την κατάσταση; Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναποφασίζει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για όλες αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δραστηριότητες, συμμετέχει σε αυτές με διάφορους τρόπους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η θέση της χώρας απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι σταθερή. Το κύριο για τη συγκυβέρνηση και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, είναι ότι η θέση τους απέναντι στους δύο βασικούς οργανισμούς των ιμπεριαλιστών, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είναι σταθερή και αδιατάρακτη. Με τη μια ή την άλλη εκδοχή, είτε με κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είτε με κυβέρνηση που θα έχει κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, οι σχέσεις τη Ελλάδας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ δε θα διαταραχθούν. Αυτό είναι καίριο ζήτημα, που είναι ανάγκη να προβληματίσει τους εργαζόμενους και όλο το λαό. ΝΑΤΟ και ΕΕ στρέφονται ευθέως εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαών του κόσμου, καθώς και του ελληνικού λαού.
Το ΚΚΕ αγωνίζεται για όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δουλεύει για την ανάπτυξη της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και καλούμε την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους σε μαζική, μαχητική δράση η οποία να οδηγήσει στην αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και τη ΕΕ. Το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των βάσεων, των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων και των πεδίων βολής.
Ζητήσαμε πολλές φορές, ζητάμε και σήμερα από αυτό εδώ το βήμα, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες και στρατιωτικοί που βρίσκονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: