Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κάρολο Παπούλια, επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη. 
Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Σήμερα δεν μπορεί κανένας μας να μένει αδιάφορος μπροστά στις εξελίξεις, τις επικίνδυνες πολύ εξελίξεις στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στη νέα γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, όπου καθημερινά σφάζονται άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, εργαζόμενοι, νέοι.
Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται σε κανένα μας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες, θεωρούμε ότι άμεσα -και το θέσαμε αυτό το ζήτημα- η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, κυρίως τις στρατιωτικές συμφωνίες, αλλά και τις οικονομικές και πολιτικές συμφωνίες. Δεν μπορεί να δίνεται ανάσα σε ένα κράτος, σε ένα καθεστώς, που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό και δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους ανάφλεξης σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.
Ταυτόχρονα μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε το ζήτημα της απαγόρευσης της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το οποίο συνέβη χτες, από την αντιδραστική, φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, και βεβαίως να κινητοποιηθεί ο λαός έτσι ώστε να μην περάσει. Το ΚΚ Ουκρανίας είναι ένα κόμμα που έχει προσφέρει πολλά στο λαό της Ουκρανίας, είναι μια σημαντική κοινοβουλευτική δύναμη, μια λαϊκή δύναμη με 2.000.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές, και από αυτή την άποψη καθημερινά θα βρεθούμε στους δρόμους, και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μαζί με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα.
Ταυτόχρονα, θέσαμε το ζήτημα -και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να ανησυχήσει και να κινητοποιηθεί περισσότερο, ήδη το κάναμε αυτό στην ΕΕ και στο ελληνικό κοινοβούλιο- το πρόβλημα των χημικών της Συρίας, που με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, αμερικάνικο πλοίο, ανοιχτά της Κρήτης, σε όλη τη Μεσόγειο, θα γεμίσει με χημικά απόβλητα τη Μεσόγειο, και βεβαίως θα έχει επιπτώσεις σημαντικές και στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες ζωές.
Ο ελληνικός λαός, μαζί με τα τεράστια οικονομικά και άλλα κοινωνικά προβλήματα πραγματικής επιβίωσης που αντιμετωπίζει σήμερα, είτε είναι άνεργος είτε είναι εργαζόμενος είτε συνταξιούχος είτε είναι νέος και νέα, θα πρέπει να κινητοποιηθεί ταυτόχρονα με την έκφραση αλληλεγγύης προς όλους τους λαούς του κόσμου. Αύριο το βράδυ στις 19.30, ξανά η ΚΟΑ και η ΚΝΕ θα βρίσκονται σε πορεία από την Πανόρμου προς την ισραηλινή πρεσβεία, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, και την καταδίκη του Ισραήλ απέναντι σε αυτά τα τεράστια εγκλήματα που κάνει αυτές τις μέρες ενάντια σε ένα λαό που παλεύει για το δίκιο του».
Νωρίτερα, στην έναρξη της συνάντησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως «παρότι είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας σήμερα, εντούτοις δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ότι και στη γειτονιά μας γίνεται, πραγματικά, μία γενοκτονία. Σκοτώνονται αθώα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες -αναφέρομαι στους Παλαιστίνιους. Και βέβαια, πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός είναι ευαίσθητος, παρότι διάφοροι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, να μην ενδιαφερόμαστε, να συνηθίσουμε με το αίμα, με το έγκλημα, με τον πόλεμο, με τη βία, αλλά θεωρούμε ότι οι λαοί πρέπει, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των δικών τους προβλημάτων, την πάλη που πρέπει να κάνουν γύρω από τα ζητήματα για να βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο στη χώρα, πρέπει να είναι ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι με άλλους λαούς που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι στη γειτονιά μας ο παλαιστινιακός λαός, αλλά και άλλοι λαοί στην περιοχή. Και βεβαίως, απ’ αυτή την άποψη θεωρήσαμε υποχρέωσή μας ως Κόμμα να θέσουμε τα ζητήματα αυτά και να σας επισκεφθούμε σήμερα, να σας αναπτύξουμε τις απόψεις του Κόμματός μας γι’ αυτά τα ζητήματα και τις δραστηριότητες που κάνουμε γύρω απ’αυτά».
Από την πλευρά του ο Κ. Παπούλιας σημείωσε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εγώ συμμερίζομαι αυτό που είπατε, ότι εκτυλίσσονται γεγονότα στην περιοχή μας που έχουν πάρει μια μορφή δραματικότητας, και που ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε αυτά, δεν νομίζω ότι τον αφήνει αδιάφορο, παρόλο ότι πολλοί θέλουν να μας βγάλουν στο περιθώριο αυτής της διεθνούς αλληλεγγύης, που πάντοτε επέδειξε ο ελληνικός λαός».
«Έτσι είναι, και βεβαίως δεν πρέπει -πιστεύω- ποτέ να επιτρέψουμε να εξομοιώνεται το θύμα με τον θύτη», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας. 

Πηγή: 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: