Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων ενάντια στο εργατικό κίνημα

 
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει, το αντεργατικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στους απεργούς της ΔΕΗ, που εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεων για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τονίζοντας τα εξής:
 
Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης των μονοπωλίων της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, ενάντια στην εργατική τάξη, προωθείται με την κλιμάκωση του αυταρχισμού, το χτύπημα των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ: Σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ ενισχύονται παλαιοί και δημιουργούνται νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί για να επιβάλλουν το "νόμο" και την "τάξη" της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
 
Οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές από την ταξική δικαιοσύνη στην Ελλάδα - όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ -αλλά και από το Ευρωδικαστήριο (ΔΕΚ), που έχει τη γενική εποπτεία της καταστολής των αγώνων της εργατικής τάξης. Χαρακτηριστικά, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχώρησε στις 5 Ιούλη 2014, στο αντεργατικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ, γιατί αντιτάχθηκαν στην ιδιωτικοποίηση της, την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας που προωθείται στα πλαίσια της στρατηγικής των μονοπωλίων της ΕΕ. Πρόκειται για την τέταρτη φορά - μέσα σε τέσσερα χρόνια, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή συγκυβέρνηση χρησιμοποιούν το επαίσχυντο μέσο της πολιτικής επιστράτευσης, για να κάμψουν τους εργατικούς αγώνες (ναυτεργάτες, καθηγητές, εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και τη ΔΕΗ) και να επιβάλλουν "δια-πυρός και σιδήρου" την αντιλαϊκή πολιτική τους.
 
Η επιλογή της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων να αποσύρουν το αντεργατικό έκτρωμα γνωστό ως Κανονισμός "Μόντι ΙΙ" ήταν μέρος ενός σχεδίου προώθησης αυτής τη στρατηγικής του κεφαλαίου βήμα προς βήμα - στα κράτη μέλη της ΕΕ, με τη συμβολή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων της ΕTUC/CES.
 
Η στρατηγική αυτή έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα στον περιορισμό της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που με αγώνες και θυσίες κατάκτησε η εργατική τάξη. Σε αυτή τη γενική κατεύθυνση της στρατηγικής των μονοπωλίων η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), προωθούν, νέες αντιδραστικές νομοθετικές αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργία και την καθιέρωση της ανταπεργίας (LOCK OUT).Φτάνουν μέχρι και στην παρεμπόδιση έως και την απαγόρευση της κήρυξης απεργίας από τα σωματεία, για να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων.
 
Το ΚΚΕ, καταδίκασε την πολιτική επιστράτευση των απεργών στη ΔΕΗ. Καταγγέλλει την κρατική βία και καταστολή που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενάντια στον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Απαιτεί να αρθεί αμέσως η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ και του ΜΕΤΡΟ. Να καταργηθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
 
Ερωτάται η Επιτροπή: Πως τοποθετείται σχετικά με την καταστολή της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα; Στο αίτημα του εργατικού κινήματος να αρθεί άμεσα η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ και του ΜΕΤΡΟ; Να καταργηθεί το απαράδεκτο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης ενάντια σε απεργούς.
 
Πηγή: K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: