Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Ξεκινάει το καλοκαιρινό του «ταξίδι» σε όλη τη χώρα !

Ξεκινάει το καλοκαιρινό του «ταξίδι» σε όλη τη χώρα !

 
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ της. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη στιγμή στη διαδρομή της ΚΝΕ, αλλά και συνολικά για το λαό και τη νεολαία, που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», κατοχυρώνοντάς το στη συνείδηση και στην πράξη ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό νεολαιίστικο γεγονός, ως θεσμό με βαθιές ρίζες και κύρος.
Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!»

Το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», λοιπόν, αρχίζει αυτήν την περίοδο το καλοκαιρινό του «ταξίδι» με πλήθος εκδηλώσεων από Οργανώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και εδαφικές και εργατικές Οργανώσεις της ΚΝΕ. Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ παίρνουν θεματικές πρωτοβουλίες, όπως, π.χ., για την καταδίκη του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά, αναπτύσσουν πολύμορφες δράσεις, όπως, π.χ., με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών που είναι την ερχόμενη βδομάδα, στις 26 Ιούνη.
Ολη αυτή η δραστηριότητα εντάσσεται και δένεται αρμονικά με το Φεστιβάλ, που θα απλώσει τις εκδηλώσεις του όλο το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθεί με το κεντρικό τριήμερο των εκδηλώσεων στην Αθήνα, στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον. Ετοιμάζοντας μια σειρά από ιδιαίτερες εκδηλώσεις για τη φετινή, στρογγυλή επέτειο του Φεστιβάλ, η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του Κόμματος να συνδράμουν με αρχειακό υλικό ή αναμνηστικά από παλιότερα Φεστιβάλ.
Σταθμός στην καλοκαιρινή δραστηριότητα της ΚΝΕ είναι κάθε χρόνο το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης, που κι αυτό κλείνει φέτος τα 23 του χρόνια και «ταξιδεύει» στη Θεσσαλία.
Η κατασκήνωση του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα στηθεί φέτος στο Στόμιο της Λάρισας, ένα χώρο γνώριμο από παλιότερα Διήμερα της ΚΝΕ όπου οι νέοι κομμουνιστές και οι φίλοι τους από όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν απαιτώντας να κλείσει το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα και να μην έχει καμιά εμπλοκή η χώρα μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: