Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Ενα το δίλημμα: Υποταγή στην αθλιότητα ή αντίσταση με το ΚΚΕ;

Στον τηλεοπτικό σταθμό του «Αντέννα» και στην εκπομπή του Κ. Παπαδάκη μίλησε χτες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις απαντήσεις που έδωσε:


Για το χαρακτήρα των εκλογών: Οι εκλογές έχουν έναν ενιαίο χαρακτήρα. Δεν μπορεί κανένας να τις ξεχωρίσει. Και το τελευταίο πρόβλημα, το τοπικό, το επιμέρους, συνδέεται πια με την πολιτική την κεντρική και της ΕΕ.
Οσοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην περιφέρεια και στους δήμους, κοροϊδεύουν τον κόσμο. Διότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο με την ανταποδοτικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτά τα πράγματα δεν έγιναν με το μνημόνιο, έγιναν πολύ πιο πριν. Και σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο, οι μόνοι που διαφώνησαν ήταν του ΚΚΕ. Ολοι οι υπόλοιποι συμφωνούσαν και μας έλεγαν και γραφικούς.
Για την επόμενη μέρα: Αυτό που πρέπει να σκεφτεί και ο λαός της Αττικής και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, είναι τι θέλει την επόμενη ημέρα. Αν θέλει περιφερειάρχες και δημάρχους που θα εφαρμόζουν αυτό το πλαίσιο ή αν θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες ή ισχυρή δύναμη, αν θέλετε τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία θα παλεύει να αξιοποιήσει όποιες δυνατότητες υπάρχουν μαζί με το λαό, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ. Οι άλλοι είναι δεσμευμένοι με την πολιτική της ΕΕ, είναι δεσμευμένοι με την κυρίαρχη πολιτική. Εμείς δεν είμαστε. Μπορούμε δηλαδή να συσπειρώσουμε το λαό, να σταματήσει πια να παζαρεύει ο κόσμος πόσα θα χάσει. Και να περάσει στο τι θα κερδίσουμε και να υπάρξουν πια γενικότερες αλλαγές και ανατροπές.
Για την ΕΕ: Δύο πράγματα νομίζουμε ότι πρέπει να κρίνει ο κόσμος. Τι του είπαν όλα τα κόμματα που υποστήριξαν την ΕΕ, όλα τα υπόλοιπα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.τ.λ. για την ΕΕ και τι του είπε το ΚΚΕ. Του 'ταξαν παραδείσους και ζει στην κόλαση. Του είπαν ότι δεν έχουμε ανάγκη από τίποτα στο ευρώ και σήμερα δυστυχεί. Το 2014 κόσμος δεν έχει να φάει, δεν έχει να κοιμηθεί, κοιμάται στο δρόμο, δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό. Και αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Η ΕΕ έχει ένα θεσμικό πλαίσιο πλέον που τα μνημόνια θα φαντάζουν αθώα από εδώ και στο εξής όταν θα σε ελέγχουν κάθε τρίμηνο και εξάμηνο, για όλες τις αποφάσεις. Δεν είναι κρυφή, είναι φανερή αυτή η ατζέντα. Είναι η οικονομική διακυβέρνηση την οποία όλοι όσοι υποστηρίζουν την ΕΕ, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγάζουν κουβέντα να πουν ποια είναι αυτή η ΕΕ. Και δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλό, προς το χειρότερο θα πάει.
Ο λαός μπορεί να κρίνει με την ίδια του τη ζωή και με την ίδια του την πραγματικότητα. Και αν κρίνει έτσι, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο, τεράστιο θα έλεγα, ποσοστό για τα δεδομένα τα ελληνικά που είναι κατά της ΕΕ. Αυτό πρέπει να κατευθυνθεί, κατά τη γνώμη μας, αν θέλει να εκφράσει τη διαμαρτυρία του γνήσια και όχι να ψηφίζει κατά της ΕΕ και να του βγαίνει υπέρ, πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ.
Μπροστά στις εκλογές, κατά τη γνώμη μας, το δίλημμα είναι ένα, όχι δύο και τρία. Θα υποταχθούμε σε αυτόν το δρόμο, της ΕΕ, σε αυτήν τη αθλιότητα που ζούμε ή θα αντισταθούμε; Και επειδή πρέπει να αντισταθούμε, χρειάζεται μία δύναμη η οποία θα είναι καθαρή και θα αντιστέκεται και θα είναι στο πλάι των λαών. Γιατί την επόμενη μέρα και αυτών των εκλογών και των άλλων, όλα αυτά τα οποία συζητάμε και τα οποία λένε ότι θα φύγουν, θα είναι εδώ όλα. Και τα μνημόνια και όλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: