Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ! ΚΚΕ: Τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό.

 Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαγόρευσε για σήμερα συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, αυτήν τη φορά λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. 


Η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος στις διαδηλώσεις «άτομα που θα συμμετέχουν σε αυτές ή άτομα που θα παρεισφρήσουν στο πλήθος των συγκεντρωμένων - πορευομένων θα επιχειρήσουν να προβούν σε επιθέσεις ή βίαιες ενέργειες».
Για την εφαρμογή της απαγόρευσης στο «πόδι» θα είναι περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ κλειστοί θα είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, από τις τρεις το μεσημέρι ως την αναχώρηση της Α. Μέρκελ.
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας:
«Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση από τη μια "πανηγυρίζει" με τους διεθνείς συμμάχους της, όπως η κα Μέρκελ, για την "επιτυχημένη" εφαρμογή της πολιτικής τσακίσματος του λαού και από την άλλη καταδικάζει με ποινές φυλάκισης τους πρωτοπόρους απεργούς χαλυβουργούς και απαγορεύει την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων. Η απόφαση, για μια ακόμη φορά, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στην Αθήνα, τώρα λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, είναι απαράδεκτη και επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό».


Πηγή : rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: