Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κάτω τα Μνημόνια Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ – Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

kkeml_gr 
1 και 2 Απρίλη θα διεξαχθεί την Αθήνα η άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομίας των 28 κρατών της ΕΕ (συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ). Ενός μηχανισμού στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρόνια τώρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή αντιδραστικών- αντιλαϊκών- αντεργατικών πολιτικών που με το όνομα «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» προωθεί τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση των ορίων ηλικίας για την σύνταξη, την φθηνή και ανασφάλιστη εργασία των νέων, το κλείσιμο νοσοκομείων και δομών υγείας και πρόνοιας. Ενός μηχανισμού της ΕΕ που επεξεργάζεται οικονομικές πολιτικές διεύρυνσης του πεδίου οικονομικής -και όχι μόνο- δράσης των κυριάρχων ιμπεριαλιστών της ΕΕ για κατάχτηση νέων αγορών και περιοχών επιρροής. Ενός μηχανισμού που έχει προσανατολισμό τα κέρδη και την πολιτική –στρατιωτική επιρροή της ΕΕ και ενισχύει και υποκινεί τη σφαγή των λαών.
Η σύνοδος του ΕΚΟΦΙΝ αποτελεί ωμή πρόκληση για τον λαό μας. Ξέρουμε ποιο είναι και τι θέλουν από μας και ανάλογα πρέπει να τους “υποδεχτούμε”. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις καταγγελίας της συνόδου του ΕΚΟΦΙΝ. Να φωνάξουμε σε όλες τις πόλεις της χώρας συνθήματα όπως: “όχι στα μνημόνια”, “να φύγει η τρόικα”, “εμπρός λαέ έξω από την ΕΕ”, “οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες”, “όχι στις εκλογικές αυταπάτες -αγώνες για ανατροπή της κυβερνητικής πολίτικης”.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της (απαγόρευση διαδηλώσεων-καταστολή-πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ) για να αποτρέψει τις κινητοποιήσεις και να δείξει ότι είναι ικανή να ελέγξει τις λαϊκές αντιδράσεις ώστε να μην δυσαρεστηθούν οι “τσάροι” των ευρωπαϊκών οικονομιών. Ματαιοπονούν Σαμαράς-Βενιζέλος και όλο το αστικό πολιτικό σινάφι να πιστεύουν ότι έτσι εύκολα θα απαλλαγούν από την οργή του λαού. Ο λαός κρατάει λογαριασμό και δεν ξεχνά ότι η κυβέρνηση και οι ξένοι προστάτες της, της τρόικας είναι υπεύθυνοι που στενάζει από τη φτώχεια και την ανεργία, που ζει στο πετσί του την σαρωτική επίθεση που συντρίβει τα κοινωνικά δικαιώματα (υγεία-παιδεία κλπ), που γίνονται οι πρώτες μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ώστε να εξαλειφτεί κάθε ίχνος στοιχειώδους εργασιακής ασφάλειας.
Ο λαός δεν ξεγελιέται με την ακατάσχετη προεκλογική προπαγάνδα της «έκτακτης βοήθειας» των 500 ευρώ γιατί γνωρίζει ότι τα ψίχουλα δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τα συντριμμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του και γιατί το επίδομα αυτό είχε προϋπόθεση τον νέο «νόμο-σκούπα» που ψηφίστηκε στην Βουλή που προωθεί νέα βάρβαρα μέτρα για να΄ρθει η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα. Μέτρα όπως: “μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, νέα χαράτσια, κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις για «οφειλές» στην εφορία, «απελευθερώσεις» επαγγελμάτων για να ευνοηθεί η απρόσκοπτη δράση του ξένου κεφαλαίου, πλημμύρα ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλημάτων κ.λπ”. Ο νέος γύρος βαρβαρότητας, το νέο Μνημόνιο, είναι μια υπενθύμιση των ισχυρών της Δύσης ότι η κρίση και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών δεν λογαριάζουν λαούς, χώρες και δικαιώματα. Δεν «παρέχονται» και δεν «προβλέπονται», πολιτικές ανακούφισης και επιβίωσης.
Αυτό το δράμα ζει στις μέρες μας και ο Ουκρανικός λαός που συνθλίβεται στη μέγγενη του ανταγωνισμού των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας και είναι στο κέντρο μιας σφοδρής σύγκρουσης των ιμπεριαλιστών που υποθηκεύει το μέλλον του και γεννά τα μεγαλύτερα δεινά για το λαό αυτής της χώρας, ενώ ταυτόχρονα απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.
Την Τρίτη 1 του Απρίλη διαδηλώνουμε ενάντια στην σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ γιατί θέλουμε να καταγγείλουμε τον αντιδραστικό-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ. Γιατί ο πολιτικός στόχος της εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε. -που τον υπηρετούμε και με την ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ που καλούμε το λαό μας να κάνει- είναι μια από τις προϋποθέσεις για να είναι ο λαός μας αφέντης στον τόπο του. Διαδηλώνουμε ενάντια στην σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ γιατί πρέπει να αγωνιστούμε για να έχουμε ψωμί, δουλειά, περίθαλψη, μόρφωση, ελευθερία, ανεξαρτησία. Διαδηλώνουμε ενάντια στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της πολιτικής της. Διαδηλώνουμε γιατί ξέρουμε πως μόνο με την ανάπτυξη των ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, στηριγμένοι στις δίκες μας δυνάμεις και οργανωμένοι στα δικά μας αγωνιστικά σχήματα πάλης θα κερδίσουμε το δίκιο μας, θα υπερασπίσουμε τη ζωή μας. Γιατί ξέρουμε πως με τους αγώνες μας θα βάλουμε στην γωνία τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και θα πετάξουμε στα σκουπίδια τις ψευτοθεωρίες ότι η λύση δεν είναι στην Αντίσταση και τον Αγώνα αλλά στην κάλπη για μια δήθεν άλλη κυβερνητική διαχείριση.
Ν΄ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙKH ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.!
ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΗΝ Ε.Ε.!
ΑΠΟΧΗ ΑΠ΄ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

31.3.2014

 www.kkeml.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: