Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Την απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα.Αθήνα: 10 π.μ. στο Σύνταγμα - Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πυκνώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς τις επόμενες μέρες προκειμένου να αναδειχτεί το ταξικό περιεχόμενο της 1ης Μάη και οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
Λάρισα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Λαύριο: Στις 10 π.μ. στο άγαλμα Μεταλλωρύχων
Εκδηλώσεις από ταξικά συνδικάτα

Εκδήλωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουν την Πέμπτη 24 Απρίλη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ / ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανεργων Ναυτεργατών, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).
Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας για το διήμερο Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, θα οργανώσει δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Σάββατο 26 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και την Τρίτη 29 Απρίλη στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ
«Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά σημειώνοντας ότι η 1η Μάη μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: