Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γ. Λιλλήκα για το κυπριακό & τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

 «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ανησυχητικές. 


Προετοιμάζεται όπως ξέρετε ένα σχέδιο Ανάν, χειρότερο ίσως από το προηγούμενο. Μιλάνε για δύο συνιστώντα κράτη στην ουσία. Το ΚΚΕ εξέφρασε για μια ακόμα φορά, στη συνάντηση με τον πρόεδρο τον κ. Λιλλήκα, την αντίθεσή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς προστάτες και εγγυητές και βέβαια με το λαό αφέντη στον τόπο του, κυρίαρχο, τον Κυπριακό λαό, τους Ελληνοκύπριους, τους Τουρκοκύπριους, τους Μαρωνίτες, τους Αρμένιους τους Λατίνους, παλεύοντας βέβαια και για συνολικότερες αλλαγές.
Τόσο ο ελληνικός λαός να βγει από την κρίση και να οικοδομήσει τη δική του λαϊκή εξουσία, αποδεσμευμένος από τα δεσμά της ΕΕ, όσο και ο λαός της Κύπρου, αλλά και όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Είναι κοινός ο αγώνας μας, κοινός ο εχθρός και νομίζω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσουμε την ενημέρωση του ελληνικού λαού, την κινητοποίησή του, εδώ στη χώρα μας εμείς ως ΚΚΕ, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να συμβάλουν σε αυτό τον αγώνα, έτσι ώστε να προχωρήσει σε καλύτερο δρόμο η εξέλιξη σε αυτά τα ζητήματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απάντησε:

«Ο Ουκρανικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα αυτή την περίοδο λόγω της επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στα εσωτερικά της Ουκρανίας, εξαιτίας των ανταγωνισμών αυτών των μεγάλων δυνάμεων με τη Ρωσία.  Φυσικά από την σκοπιά μας θεωρούμε ότι η Ελλάδα, όσο βαθύτερα εμπλέκεται σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, υπάρχει κίνδυνος, άμεσος, να την πληρώσει ο ελληνικός λαός, μαζί με άλλους λαούς της περιοχής». 

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: