Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αλέκα Παπαρήγα για το πολυνομοσχέδιο: Είναι κράχτης στο κεφάλαιο για επενδύσεις με πάμφθηνη εργατική δύναμη.

 Για πολυνομοσχέδιο κράχτη των επενδυτών, εγχώριων και ξένων, να επενδύσουν στην Ελλάδα με πάμφθηνη και χειραγωγημένη εργατική δύναμη έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής.


«Μπάτε σκύλοι αλέστε με ένα λαό γονατισμένο λέει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εγώ θα έχω κι ένα κρατικό τιμόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και αναρωτήθηκε «ποια κυβέρνηση στην απελευθερωμένη αγορά και με τη μόνιμη επιτήρηση της ΕΕ θα αναστείλει τη μείωση των μισθών και τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων;».

Απέρριψε το δίλημμα «λιτότητα ή ανάπτυξη» λέγοντας ότι και λιτότητα μπορεί να υπάρχει και ανάπτυξη και φτώχεια και ανεργία για το λαό. Σημείωσε ότι κρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες ωφέλησαν τους ιδιώτες, ενώ θύμισε την κρατική αγροτική τράπεζα που λειτούργησε σε βάρος των αγροτών με τα χρέη τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι αυτά που λέει το μνημόνιο τα λέει χρόνια τώρα η συνθήκη του Μάαστριχτ και ο στόχος των μέτρων δεν είναι να γίνει π.χ. το γάλα πιο φτηνό αλλά να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι μεγάλες επιχειρήσεις βγάζοντας από τη μέση τους μικρούς και τους ενδιάμεσους. Σημείωσε πως αν σε ορισμένα προϊόντα πέσουν οι τιμές πάλι ο λαός δεν θα μπορεί να τα αγοράσει διότι οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν πέσει ακόμα περισσότερο.

Το ΚΚΕ, σημείωσε, απορρίπτει την ανάπτυξη πάνω στα ερείπια των κατακτήσεων, ενώ σήμερα θα έπρεπε να παλεύουμε για περισσότερες κατακτήσεις. Υπογράμμισε ότι όσα λέει το ΚΚΕ εφαρμόσθηκαν στο σοσιαλισμό τον 20 αιώνα και οι κατακτήσεις του είχαν άμεση σχέση με τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στη Δυτική Ευρώπη.

Σημείωσε ότι μόνο με ταξική πάλη μπορείς να έχεις κατακτήσεις και πως σήμερα πρέπει να υπάρχει κίνημα υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ με γραμμή κοινωνικοποίησης και εργατικής λαϊκής εξουσίας. Επίσης ανάφερε ότι η κάλπη είναι όπλο και ο λαός πρέπει να την χρησιμοποιήσει σωστά. 

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: