Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Χριστιανοί Ορθόδοξοι με το ΚΚΕ.

 Έφθασε στην εφημερίδα μας - και τη δημοσιεύουμε - επιστολή από μια παρέα Χριστιανών Ορθόδοξων οι οποίοι, για ευνόητους λόγους ζητούν να κρατηθεί η ανωνυμία τους. 



Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Σας γράφουμε ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαρτίου 2004.
Η επιστολή μας αυτή - όπως βλέπετε - είναι ανώνυμη. Είναι όμως απολύτως ειλικρινής, καθόσον αφορά ένα ζήτημα συνείδησης που νιώθουμε την υποχρέωση να το θέσουμε υπόψη σας.
Είμαστε μια παρέα χριστιανών Ορθόδοξων, που θα ψηφίσουμε ΚΚΕ.
Δεν είμαστε οργανωμένοι. Για να σας δώσουμε κάπως το "στίγμα" μας, σας λέμε ότι οι μεγαλύτεροι από μας είχαμε στεγαστεί κάποτε ιδεολογικά στον πολιτικό χώρο που είχε φτιάξει ο αντιδικτατορικός αγωνιστής Νίκος Ψαρουδάκης. Όλοι μας αποδεχόμαστε τις ευαισθησίες για τις οποίες ο παπα-«Ανυπόμονος» «συνεπαρμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ζώστηκε τ' άρματα και ακολούθησε τον Αρη», όπως έγραφε και ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» στις 24-8-2003, σελ. 11. Πιστεύουμε στο Χριστό και στη διαδασκαλία του, και γι' αυτό είμαστε κατά του εθνικισμού, κατά της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου. Και φυσικά καμία σχέση δεν έχουμε με εκτρώματα τύπου Καρατζαφέρη ή άλλου φασισταριού που καπηλεύεται το όνομα της Ορθοδοξίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ψηφίζουμε το ΚΚΕ. Τώρα όμως βλέπουμε ότι είναι περισσότεροι οι φίλοι μας εκείνοι (χριστιανοί και ταυτόχρονα αριστεροί) που θα ψηφίσουν ΚΚΕ για να αντιπαλέψουν τη (νεο)φιλελεύθερη επίθεση και τη νέα τάξη.
Ο λόγος που σας στέλνουμε αυτή την επιστολή είναι για να το γνωρίζετε αυτό. Μας πονά πολύ όταν βλέπουμε να κυριαρχεί η εντύπωση ότι η Εκκλησία είναι συλλήβδην ένα αντιδραστικό μπλοκ. Δεν είναι έτσι.
Καλή δύναμη».

Χριστιανοί Ορθόδοξοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: