Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ένα κόμμα, πολύ σωστά! Ο Π.Λαφαζάνης παραδέχεται πως το "αριστερό ρεύμα" ακολουθεί απόλυτα τη γραμμή της πλειοψηφίας.

  Ένα κόμμα, πολύ σωστά! 



«Νομίζω ότι αυτή η φιλολογία είναι πολύ λάθος. Κυρίως αντιπροσωπεύει μια δημαγωγία και μια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ... Εμείς συζητάμε... ανοιχτά και ελεύθερα... Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε δυο κόμματα, τρία κόμματα, τέσσερα κόμματα.
Η κάθε άποψη δεν αντιπροσωπεύει ένα σχίσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι μια συμβολή στη γενικότερη προσπάθειά μας... Και ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως, κινείται με βάση τη δημοκρατία του, ως ενιαίο κόμμα με ενιαίες συλλογικές αποφάσεις...».

Συμφωνούμε απολύτως. Έτσι είναι όπως τα είπε ο Π. Λαφαζάνης προχτές στον ρ/σ «Real». Ενα κόμμα είναι όλοι τους. Μία προσπάθεια καταβάλλουν όλοι μαζί, με καταμερισμένους ρόλους, φυσικά. Την επιδίωξη να διαχειριστούν ως κυβέρνηση τις υποθέσεις των αστών, γνωρίζοντας ότι αυτή η επιδίωξη είναι από χέρι αντιλαϊκή. Κι αν είναι μια φορά κατάπτυστη η «πλειοψηφία» του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψέματα με τα οποία κοροϊδεύει το λαό ότι θα τον ανακουφίσει, για να υφαρπάξει την ψήφο του, είναι δυο φορές κατάπτυστη η «μειοψηφία» που με τον ίδιο τρόπο και εκφράζοντας αντικαπιταλιστική ρητορεία, γίνεται το άλλοθι εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: